CLASSIC’S TARRAGONA – P.65: El musical

El programa d’aquesta setmana el basem en el musical.

PUBLICITAT

 

El musical és una producció que mescla música i dansa. Aquest gènere és una variat de l’òpera i que va néixer al s. XIX quan en una òpera és va introduir la dansa.

 

Els miserables és un musical basat en la novel·la de Víctor Hugo amb música de Schönberg

 

Albert Guinovart, reconegut pianista i compositor, va escriure Mar i cel (1988, 2004, 2014) amb molt d’èxit com a musical i que va rebre el premi MAX al 2006. Al 2007, es va estrenar la versió en alemany (Der Himmel un das Meer) a Halle amb una versió orquestral adaptada a l’orquestra simfònica.

Mamma mia és un musical basat en cançons del grup ABBA amb llibret de Catherine Johnson. Des de que va començar al 1999 fins l’actual ha estat vist per 60 milions d’espectadors a tot el món aconseguint una recaudació de 2000 millons de dolars.

West side story es basa en el llibre de Arthur Laurents amb música de Leonard Bernstein. Es tracta d’una historia basada en Romeu i Julieta de Shakespeare. La primera producción es va fer al 1957 a Broadway i en l’última producció del 2009, va rebre un Tony a la millor actriu.

Cats és un musical de Andrew Lloyd Webber del 1981 que ha rebut diferents premis i nominacions de Olivier i Tony al millor musical.

El rey león és un musical basat en la pel·lícula de Disney del 1994, llibret de Roger Allers amb cançons d’Elton John, Tim Rice i el gran Hans Zimmer. La producció es va estrenar al 1997 i des de llavors s’ha representat en diversos països del món amb èxit

PUBLICITAT