CLASSIC’S TARRAGONA – P.74: ‘Montserrat Caballé’

En el programa d’aquesta setmana, farem un especial Montserrat Caballé.

PUBLICITAT

Montserrat Caballé fou una gran soprano del món líric. S’ha considerat una de les més grans sopranos del s. XX.

El seu pare d’origen tarragoní i la seva mare d’origen valencià eren una família humil que va viure la postguerra espanyola. Amb la seva mare, va aprendre alguns fonaments del solfeig i gràcies a una família  de Barcelona, va aconseguir entrar al Conservatori Superior del Liceu amb 11 anys.

Al 1955, va actuar en un escenari per primera vegada amb La serva padrona de Pergolesi al teatre Fortuny de Reus.

Va ingressar a la companyia de Teatre de Basilea al 1956 amb La Bohème, Tosca, Aida i Salomé.

Entre 1960-1961, fou contractada per la temporada de l’òpera de Bremen i va ser allí on es va especialitzar amb la tècnica vocal del bel canto. Al 1962, va tornar a Barcelona on va actuar al Liceu amb Arabella.

El seu primer èxit internacional fou al 1965, quan va substituir a Marilyn Horne en un concert al Carnegie Hall de Nova York. La seva interpretació la va convertir en una famosa del món de l’òpera.

Des de llavors va començar a actuar en grans sales internacionals com la Royal Opera House de Londres al 1972.

Entre 1986 i 1988, va interpretar l’àlbum Barcelona juntament amb Freddie Mercury que van establir una gran amistat i que aquest tema s’havia de presentar en directe als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, tot i que no va ser possible per la mort de Freddie Mercury vuit mesos abans.

Al 1988, Caballé va participar amb Sara Montiel fent La violetera.

Montserrat Caballé va arribar a interpretar més de vuitanta personatges del món de l’òpera i de diferents èpoques de la música clàssica.

PUBLICITAT