Convertir el Banc d’Espanya en una biblioteca, l’opció que més agrada a Tarragona (#DiguesLaTevaTGN)

banc espanyaMés d’una dècada tancat, l’edifici del Banc d’Espanya torna a estar d’actualitat. Les formacions polítiques a l’Ajuntament hauran d’arribar a un acord per donar-li un nou ús. L’alcalde Ballesteros (PSC) defensa ubicar-hi un Museu de la Química davant d’altres propostes com la del PP i CiU que aposten per una biblioteca, en el cas d’ICV una mesquita i ERC l’hemeroteca. L’últim en afegir-se a la llista de propostes és Ciutadans que plantejarà al proper plenari municipal ubicar en aquest edifici un Museu del Nàstic.

PUBLICITAT

El passat dimecres el tercer programa de ‘Digues la teva!’ de Ràdio Ciutat de Tarragona feia un recull de respostes al carrer i a les xarxes socials on la biblioteca va ser l’opció més sol·licitada i que més agrada.

Aquesta opció defensada per populars i convergents ha estat refusada per Ballesteros en considerar que l’edifici de 2.700 m2 no compta amb les dimensions adequades com per ubicar el tipus de biblioteca que una ciutat com Tarragona mereix, oferint com altra possible opció la Tabacalera. En el seu cas, el batlle ha defensat últimament ubicar un Museu de la Química, una opció que el carrer no veu amb mals ulls tot i que hi ha qui valora altres tipus de museu com un sobre Tarragona Antiga o Centre d’interpretació de la Tàrraco Romana. En el cas de Ciutadans, el museu de l’equip grana tarragoní.

Altres usos culturals i socials reclamats entre els ciutadans i els joves són zones d’estudi, centre cívic/lúdic, centre social, oficina de turisme, casal per joves, o llar de jubilats entre els més grans. En el terreny esportiu i artístic també hi ha qui contempla escola de ball, poliesportiu o un conservatori. Entre els usos comercials l’edifici podria acollir, en opinió de la ciutadania: tendes de roba, un hotel, un centre comercial, un cine, un restaurant o un casino. Finalment també hi ha qui apostaria per reobrir-lo com a banc o qui bromeja proposant una presó per a corruptes, un mercachina o la taquilla del trenet turístic.

L’A.V Tarragona Centre també partidaris d’una biblioteca o centre lúdic

Aprofitant el debat públic sobre nous usos per al Banc d’Espanya, l’Associació de Veïns Tarragona Centre ha emès un comunicat en què recorden que el 2015 ja van mantenir reunions amb els grups municipals “on ja els hi vam manifestar el nostre interès en què l’edifici tingués un ús obert a la ciutadania”. Aquest ús podria ser “una petita biblioteca i sala de lectura de premsa, sales polivalents per activitats recreatives o de formació, aula informàtica, sala d’actes, ludoteca”, entre d’altres, manifesten. L’entitat defensa que sigui un edifici “viu i utilitzat, que respongui a les mancances en equipaments que hi ha al centre de la ciutat”.

PUBLICITAT