Coronavirus des de les veus del territori

Aquest dijous hem dedicat gran part del programa Carrer Major a abordar l’actualitat del moment entorn l’alerta pel coronavirus des del propi territori i les seves veus.

PUBLICITAT

En aquest sentit hem parlat del tancament de centres educatius a Catalunya des d’aquest divendres, i durant 15 dies a partir de la propera setmana, amb Jean-Marc Segarra, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona. Els centres estaran tancats tant per alumnes com per a professors i personal.

També amb Conrad Cases, sotsdirector de l’Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, sobre les indicacions i cobertura sanitària. Indica que hi ha 7 casos confirmats i confinats domiciliàriament seguint instruccions. Es fa una crida a la calma, extremar les precaucions i mesures higièniques i a seguir les recomanacions i els canals oficials. El 061 ha passat a ser gratuït.

Precisament Gentzane Carbajo, tresorera de la Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia, ens ha parlat sobre aquest tipus d’alarmes socials i les repercussions que es poden derivar degut a aquest comportament de la població. En aquest sentit remarca que cal estar ben informats per actuar propiament i no deixar-se emportar pel que diu la resta i sense fonaments o coneixements certers.

Hem parlat també amb Miriam Giménez responsable del departament de Gent Gran i Teleassistència, a Creu Roja de Tarragona, des d’on ha començat una campanya amb la que es trucarà 8.000 persones vulnerables per coronavirus per donar consells i recomanacions a més de fer-ne seguiment, des de la desena de centres de contacte del territori.

A nivell turístic hem parlat amb Joan Antón, president de l’Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre qui mostra optimisme amb prudència de cara a Setmana Santa i sumant-se a una crida a la calma.

Per la seva part, Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i província, trasllada la cautela del petit comerç davant l’alarmisme i les pèrdues que admet que es comencen a notar. També explica que els comerços estan fent demanda de compres via telefònica amb entrega domiciliària. El Govern de la Generalitat ha confirmat aquest matí que ha posat en marxa una línia de crèdit extraordinària de l’ICF (Institut Català de Finances) per valor de 1.000 milions d’euros per a donar liquiditat a les empreses enmig de la crisi del coronavirus, una mesura que assenyala és positiva però insuficient. Com a farmacèutic també ha alertat que són un gremi de risc davant la situació i confirma la falta de mascaretes i gels desinfectants de mans, cosa que els preocupa.

Finalment hem parlat amb Josep Vives, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol delegat a Tarragona davant el tancament d’equipaments esportius i cancelació d’entrenaments, esdeveniments i competicions durant 15 dies de moment, i hem conegut el cas i testimoni d’una veïna de l’Hospitalet que viu a la Xina, al focus i orígen del coronavirus, relatant com s’està vivint tot plegat.
PUBLICITAT