La Cucafera fa 25 anys i torna restaurada per Sant Magí buscant princesa i cavaller

adria cucafera

PUBLICITAT

La Cucafera de Tarragona fa 25 anys i torna aquest Sant Magí amb aspecte renovat i diversos actes especials, entre ells el càsting per cercar princesa i cavaller amb els que representar la llegenda a l’acte ‘La Cucafera Baixa’ de Santa Tecla.

Es tracta d’un dels elements del bestiari tarragoní més antic datat al s.XIII tot i que dels últims a recuperar-se. Va ser l’any 1991 gràcies a l’Associació de Veïns del Port i enguany, després de 25 anys, ja necessitava passar per “quiròfan”. En aquesta ocasió jo mateix, Adrià Recasens, com a cap de comunicació i membre de l’entitat, us explico tots els detalls!

El proper diumenge 14 d’agost a les 19.30h a la Plaça de les Cols es presentarà l’aspecte restaurat de la Cucafera. L’estimada bèstia, tant per grans com petits,  ha passat per les mans de l’escultora Àngels Cantos que li ha fet un “rentat de cara”, Antoni Mas que ha reforçat l’estructura i renovat els mecanismes, i finalment Jesús Paredes que s’ha encarregat de les escames de cuir més deteriorades i ha repintat tota la cuirassa. Per la seva banda, la colla presentarà també la imatge de la nova samarreta de l’entitat. El mateix dia a les 20h tindrà lloc una cercavila de lluïment amb l’acompanyament de la Cucafera de Tortosa, padrina de la tarragonina, i Cucafera de Reus, a qui la de Tarragona va apadrinar.

Imatge 25 anys cucafera apaisatL’endemà dilluns 15 d’agost a les 18.30h a la Plaça del Fòrum es durà a terme el Càsting ‘La Cucafera busca princesa i cavaller!’, un acte que es trasllada de les festes del Barri del Port, on s’havia realitzat fins ara, i que enguany es programa per Sant Magí. Fins al 10 d’agost està oberta la convocatòria a la què es poden inscriure nens i nenes d’entre 5 i 10 anys de tota Tarragona enviant correu a cucaferatgn@hotmail.com. L’acte té com a objectiu seleccionar el nen i la nena que interpretaran el paper del cavaller que apressa la Cucafera i la princesa que és capaç de domesticar-la i fer-la bona. Una adaptació de la llegenda que es realitza en l’acte ‘La Cucafera Baixa!’ la nit del 20 de setembre per Santa Tecla a les escales de la Catedral i que enguany acabarà amb gran festa a la Plaça dels Carros, ‘La CucaFesta’.

Enguany és el primer any en què la Cucafera tindrà actes i presencia durant les festes de Sant Magí. Dimecres 17 d’agost a la tarda es presentarà també el puzzle de les festes dedicat a la Cucafera al vestíbul del Teatre Tarragona.

Podeu conèixer més detalls i seguir la Cucafera a les xarxes socials Facebook i Twitter, a més de la web www.cucaferatgn.blogspot.com. L’entitat està formada actualment per 60 membres, sense comptar la colla infantil, i està oberta a tots aquells que vulguin formar-hi part, sobretot portadors.

PUBLICITAT