“Estem deixats de la mà”, la crítica del Rei Carnestoltes durant la presentació del Carnaval 2017

PUBLICITAT

Tarragona ja respira Carnaval. Del 18 al 28 de febrer un centenar d’actes ompliran la ciutat de disbauxa amb una programació presentada avui a l’Ajuntament de Tarragona amb els sèquits del Rei Carnestoltes, Rafael Franco de Nou Ritme, i la Concubina Marina Garcia de Disc45, les dues comparses guanyadores de la passada edició.

Entre les novetats, enguany la Rua torna a canviar d’itinerari acabant a l’Avinguda Catalunya en lloc de davant del Corte Inglès per evitar les afectacions de trànsit dels darrers anys.

La Tàrraco Arena Plaça tornarà a acollir un dels actes destacats, la Disfressa d’Or dijous 23 a la nit i que enguany comptarà amb la destacada presentació de la televisiva Soledad León de Salazar, personatge interpretat per l’actor tarragoní Josep Ferré.

Aquest mateix indret acollirà com a novetat un dels reclams de les comparses, un sopar final per a tots els seus components en acabar la Rua, el dia 25, i on a partir de mitjanit tindrà lloc la Revetlla de Carnaval per a tota la ciutat.

La valentia del XXXVI Rei Carnestoltes en meitat de la presentació

Un altre de les reivindicacions de les entitats que durant la presentació ha volgut emfatitzar el Rei Carnestoltes és major suport econòmic per a les entitats, tot i que també d’interès per les seves necessitats. Rafael Franco, 36è Rei carnestoltes ha criticat que les comparses “estem deixats de la mà”.

En aquest sentit, la regidora de Festes, Begoña Floria ha recordat una altra de les novetats, enguany les comparses guanyadores rebran 800€ i 500€, respectivament. Pel que fa al premi honorífic “participació”, reconeixerà a partir d’ara aquella que assisteixi a més actes del programa de Carnaval i amb més persones. La Colla la Bota precisament per falta de participants ha decidit no sortir a la Rua tot i que seguirà organitzant l’enterrament dimarts de carnaval amb canvi d’ubicació, enguany amb l’Antic Ajuntament com a seu de dol, i lliurament del Testament a Llucifer a les escales de la catedral. El nou itinerari recorrerà la Part Alta fins a la Plaça de la Font amb crema i veredicte final del concurs de comparses.

A nivell comunicatiu enguany el cartell ha estat dissenyat per la dissenyadora i il·lustradora tarragonina Elisabet Díez (Anduluplandu) i s’impulsa l’etiqueta #jofaigelcarnaval a xarxes socials destacant la idea que el carnaval el fem tots.

No us perdeu aquesta setmana a ‘Cobertura Carnaval’, entrevista amb el Rei Carnestoltes i la Cocubina

PUBLICITAT