Desenvolupen un pla de seguretat per a la Part Alta

Tarragona redueix els fets delictius respecta l’any 2018 un 26%, però augmenten els robatoris amb violència a la via pública. En concret han augmentat un 22% aquests tipus de robatori, i els punts més calents són la Part Alta, la Part Baixa, la Rambla i la zona de la plaça Imperial Tarraco. Concretament a la Part Alta els fets delictius han augmentat aquest últim any, però des de fa dos o tres mesos, han baixat. Cal destacar és un dels llocs on han pujat, també, les detencions en un 57%, segons el Conseller de Seguretat, Manel Castaño, això es deu a la major presència policial que hi ha a la zona. A la Part Baixa també han augmentat les detencions un 9%. Castaño ha dit que davant tot això s’està engegant un pla de seguretat per la Part Alta anomenat Vimio 20.

PUBLICITAT

Des dels cossos policials han explicat que tot això no vol dir que hi hagi més persones que roben, sinó que solen ser els mateixos lladres que com fan delictes menors és molt difícil que entrin a presó.

Pel que fa als robatoris en domicili ha baixat gairebé un 26%, i n’hi ha més al centre que no a la zona de Llevant. Tot i això la policia aposta per instal·lar càmeres en aquest indret, i ho estan acabant d’estudiar.

Més detinguts per violència masclista

Aquest 2019 a Tarragona també han augmentat el nombre de persones detingudes per violència masclista en un 16%. Els cossos de seguretat consideren que ara es posen més denúncies, i per això actuen més. A més s’ha dictaminat 124 contractes de protecció. 

PUBLICITAT