Desescalada insuficient per al sector del comerç i restauració

Aquest dilluns a Carrer Major en motiu de les fases de desescalada a Catalunya i canvis en les restriccions en sectors com el comerç i la restauració, hem parlat amb Florenci Nieto, president de PIMEC Comerç Tarragona i Província i amb Francesc Pintado, President de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona.

PUBLICITAT

Nieto reconeix que la previsió és positiva tot i que considera que “encara cal molt més del que ara per ara s’ha concedit per al sector”, resaltant les dificultats dels petits empresaris i el comerç local, i que “molts no podran seguir endavant” i en aquest sentit “seguirem insistint” afirma.

De cara als nadals, i amb el Black Friday a la cantonada, Nieto indica que “caldrien una sèrie de mesures i ajudes municipals” com podria ser il·luminació, música i pedagogia “per inculcar el valor del comerç i formar part de la història del propi poble”. I es que considera que “la campanya de nadal serà crucial per tirar endavant i molts comerços es puguin salvar”. 

Pel que fa a bars i restaurants, aquest dilluns han pogut tornar a oferir terrasses i un aforament de 30% a l’interior, un fet que Pintado valora que “estem contents amb la boca petita després de tot aquest temps amb les persianes baixades” però indica que les noves condicions fan que “s’hagi de valorar si surt a compte obrir l’establiment” criticant per exemple la limitació horària que no permet oferir sopars, un dels àpats del dia majoritatis, així com les restriccions de mobilitat que limita el públic.

“Ens hem quedat a mitges i no soluciona el problema que tenim, seguim fent front a les despeses i seguim sense ajudes” assenyala. Per tant, segueixen reclamant i pressionant per avançar els temps previstos, tenint en compte també l’arribada del Nadal i en la mobilitat geogràfica a nivell territorial.

PUBLICITAT