‘DIGUES LA TEVA! P.11: ‘Debat obert per l’ús no convencional del Seguici i el Patrimoni tarragoní’

20160228_122923

PUBLICITAT

L’ús d’elements del Seguici Popular més enllà de les festes com al videoclip del grup ‘Roba Estesa’, performances artístiques amb estàtues o altres espais emblemàtics de la ciutat per anuncis i rodatges cinematogràfics obren el debat sobre els usos no convencionals del patrimoni tarragoní. A favor, en contra…?. On està el límit?

A més de conèixer, com és habitual, l’opinió del carrer, on generalment la ciutadania es mostra a favor d’altres usos no convencionals sempre i quan serveixin per promocionar i fer difusió de la ciutat, hem parlat  amb diversos agents implicats, sobre la polèmica sorgida a partir de l’article ‘Banalització del Seguici Popular’ de Josep M.Macias. D’una banda el productor audiovisual del videoclip Albert Rué i la cantant Gemma Polo del grup ‘Roba Estesa’, ens expliquen com va sorgir la idea, quin era l’objectiu i com s’han pres el rebombori. D’altra banda, hem recollit els punts de vista d’algunes de les entitats participants en el rodatge, com la Cucafera de Tarragona, els Nanos Vells i la Colla Jove. També hem pogut conèixer la postura de l’Ajuntament de Tarragona amb la regidora de Patrimoni i Festes, Begoña Floria, que ens ha donat més detalls sobre què és, qui forma i per a què serveixen la Comissió Assessora i el Protocol del Seguici, i què opina sobre tot aquest enrenou i les crítiques.

__________

>Participa i expressa també la teva opinió amb l’etiqueta #DiguesLaTevaTGN a les xarxes socials de Ràdio Ciutat de Tarragona, a Facebook i a Twitter. Gràcies!

>Et pot interessar el programa 7 on ja es va obrir debat sobre l’ús del patrimoni a partir de la proposta de l’artista Àlvar Calvet d’usar les estàtues de Tarragona per una performance artística amb banderes estelades i espanyoles (Escolta-ho)

PUBLICITAT