El Govern tarragoní treu pit dels Jocs Mediterranis

Res de nou. Javier Villamayor, Comissari dels Jocs Mediterranis, ha explicat les dades que ja va donar fa uns dies a tots els grups polítics. Villamayor ha reiterat que les dades econòmiques són positives, que es va voler ser auster i que es va convidar a les entitats i associacions culturals tarragonines però que no van voler participar. Tot i això, ha reconegut que la venda d’entrades no va ser la què esperaven.

PUBLICITAT

A diferència del que es va explicar fa unes setmanes des de turisme, el Comissari dels Jocs Mediterranis, ha assegurat que els Jocs han “ajudat” perquè el turisme s’hagi reduit menys a Tarragona comparat amb les dades de Catalunya.

Per la seva banda l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha reiterat que amb aquests Jocs Mediterranis la ciutat ha fet història. A més ha destacat que amb la situació econòmica complicada que hi havia se n’han sortit i els Jocs van tirar endavant.

Un informe enviat minuts abans de l’inici del ple

Tots els grups de l’oposició han denunciat que minuts abans de l’inici del primer ple monogràfic d’aquest divendres des de l’equip de Govern se’ls havia fet arribar un informe sobre els Jocs realitzat per la Universitat Rovira i Virgili. Tots els partits polítics s’han queixat d’això i han explicat que era impossible poder analitzar res amb tan poca antelació. Tant la CUP, com el PDeCAT i ICV-EUiA han denunciat que això és una pràctica sistemàtica de l’Ajuntament de Tarragona.

En aquest informe la URV xifra que els Jocs han generat un impacte econòmic de 140 milions d’euros i 107 d’aquests han revertit directament en la ciutat i la resta a les seus. A més també assegura que es van crear 995 llocs de treball directes i indirectes a Tarragona i uns altres 300 repartits. 

PUBLICITAT