El Homrani assegura que investigaran fins al fons les causes de l’accident

El Conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, ha mantingut aquest divendres una reunió amb els sindicats UGT i CCOO després de l’explosió que va tenir lloc dimarts a l’empresa IQOEXE. El Conseller ha dit que “no descarta que la Generalitat sigui acusació” si s’obre una via penal per les causes de l’accident.

PUBLICITAT

El Conseller ha descartat que les sancions que ja tenia l’empresa tinguessin res a veure amb l’accident, i ha explicat que eren “greus”. Però ha assegurat que no és res “extraordinari” , ja que les posen al teixit empresarial perquè es subsani. El Homrani ha dit que la voluntat és tancar l’expedient, tot i que és conscient que serà “llarg i complex”.

Per la seva banda des d’UGT i CCOO han demanat més inspectors i més formació. També s’han mostrat “enfadats” perquè ja havien tingut una reunió on havien demanat millorar les condicions laborals dels treballadors del sector químic” i ja havien posat de manifest algunes queixes d’aquest sector. José Antonio Hernández, Secretari General de Indústria de Comissions Obreres, ha explicat de qui és la responsabilitat de l’accident.

D’altra banda Joan Llort, Secretari General d’UGT, ha criticat el posicionament de l’AEQT i ha demanat que es posicioni i defineixi si és patronal o no.

PUBLICITAT