El jutge d’instrucció envia a judici a Ballesteros i Floria

El jutge d’instrucció envia a Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, i Begoña Floria, portaveu municipal, a judici, juntament amb la resta d’investigats pel Cas INIPRO. El jutge acusa l’alcalde de delictes de prevaricació, malversació, alteració de preus en subhastes i concursos públics, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d’influències i abús de l’exercici en la funció pública. L’advocat del batlle, David Rocamora, ha explicat que el jutge “ha decidit que s’ha d’investigar perquè poden haver determinats il·lícits penals” essencialment relacionats amb determinats ciberactivistes.

PUBLICITAT

L’advocat del batlle ha assegurat que no comparteixen res d’això, tot i respectar-ho, i per això presentaran un recurs de reforma. Rocamora ha afirmat que si el jutge substitutiu no accepta el recurs, aniran a l’Audiència Provincial. Un cop sigui ferma la interlocutòria del procediment abreujat i l’acusació, que l’ha de portar a terme la CUP, i la Fiscalia presentin els escrits d’acusació es dictarà la interlocutòria de judici oral. Això podria demorar-se entre 2 i 4 mesos.

La CUP, ERC i el PDeCAT davant tot plegat han demanat la dimissió de l’alcalde. Laia Estrada, Consellera de la CUP a l’Ajuntament, ha volgut recordar que el Cas INIPRO “només és la punta de l’iceberg d’altres pràctiques corruptes.”

Des de la CUP també demanen explicacions a Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ja que asseguren que “s’està parlant d’un cas que va servir per finançar el seu partit.”

Per la seva banda, de moment Josep Fèlix Ballesteros, i Begoña Floria, no han fet declaracions. Sí que ha enviat un comunicat el batlle afirmant que “té plena confiança amb la justícia” i recorda que la sentència “no és ferma.”

PUBLICITAT