Els metges residents, preocupats per la seva formació

La COVID-19 està tenint repercussions en tots els àmbits sanitaris. Els Metges Residents, més coneguts com a MIR, mostren la seva preocupació per la seva formació. Expliquen que s’ha vist “molt tocada” i que els programes formatius que hi ha previstos per les especialitats cada any no s’estan complint. 

Autor: David Oliete
PUBLICITAT

Carla Meler, metgessa resident a Tarragona, considera que el Ministeri de Sanitat de moment no s’ha pronunciat i les direccions dels hospitals no saben què poden fer.

Per això veuen amb bons ulls que aquells residents que voluntàriament vulguin puguin allargar la seva residència, però que de moment això no ha rebut cap tipus de resposta, ni se’ls ha fet cas. Denuncia que les especialitats més afectades són les quirúrgiques, però també les mèdiques. 

Davant tot això el representant nacional de metges tutors i docents per l’Organització Mèdica Col·legial d’Espanya, Francesc Feliu, comenta que els MIR tenen una doble figura, “per fer tasques assistencials i rebre una formació especialitzada” i ara s’ha donat prioritat, per la pandèmia, a la feina “assistencial”. 

Van fer unes enquestes, per saber el grau de preocupació i fins a quin punt està afectada la formació docent. A partir d’aquí es va posar sobre la taula, i ara s’està estudiant, la possibilitat que els residents puguin prorrogar la residència de forma voluntària. Tot i això reconeix que “la mesura als polítics no els agrada, però que ho estan parlant”.

PUBLICITAT