Els veïns tindran l’última paraula en els Consells de Districte

L’Ajuntament de Tarragona ja ha aprovat el reglament del Consell de Districtes. Les federacions de veïns lamenten que s’hagin adonat de l’aprovació del reglament per la premsa, i que no se’ls hagi comunicat res.

PUBLICITAT

Tot i això ja és oficial que hi haurà cinc Consells de Districte: Centre, Eixample, Llevant, Nord i Ponent. Tots comptaran amb un òrgan de Govern, dos presidits pel PSC i tres per ERC, i a més tindran una seu fixe. Des de la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona expliquen que primer es farà una prova pilot amb els Consells de Districte Nord, Centre i Ponent que durarà uns mesos.

En aquest sentit Alfonso López, President de la Federació d’Associacions Veïnals de Tarragona, assegura que donaran suport a la prova pilot, però un cop s’hagin fet seran els mateixos veïns qui decidiran si els agrada o no.

López comenta que pot ser una iniciativa molt positiva perquè en altres ciutats ha funcionat molt bé, però que també poden anar malament perquè hi ha municipis on no ha acabat de quallar. En els pròxims dies tenen una reunió amb la Consellera delegada de Districtes, Paula Varas, per acabar de parlar-ho tot.

D’altra banda el 8 d’abril hi ha una xerrada informativa a través de zoom pels districtes de l’Eixample i el Centre.

PUBLICITAT