Empresa demanarà revisar la normativa europea de les químiques

La Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, s’ha reunit aquest dilluns amb l’AEQT i alcaldes i alcaldesses del territori. Chacón ha explicat que demanaran que s’actualitzi la normativa europea dels complexos petroquímics. Tot i això ha assegurat que actualment la normativa catalana ja és “més exigent”, però el principal objectiu és que s’integrin les noves tecnologies a les normes. 

PUBLICITAT

L’altra preocupació del Departament és retornar l’activitat a les plantes. Chacón considera que s’ha de reiniciar amb la màxima celeritat, perquè moltes empreses depenen de l’òxid d’etilè, però ha dit que la seguretat anirà per davant de tot.

En aquest sentit la Consellera ha comentat que estan fent una auditoria paral·lela a la investigació, que està sota secret de sumari, per saber les causes de l’accident i analitzar si han de prendre altres mesures. 

Esperen que en unes setmanes es pugui reprendre l’activitat a les plantes. L’informe del Departament d’Empresa i Coneixement es preveu que estigui al maig.

PUBLICITAT