Marrasé: “Hi ha molt camí a recórrer per conscienciar a la població”

Aquest dimecres a #CarrerMajor parlem amb el periodista Rafa Marrasé, un dels autors del llibre ‘La gran explosió’ que s’ha publicat en motiu del 3r aniversari de l’accicent d’IQOXE, analitzant l’abans i després, i el que va suposar, parant atenció als riscos i la seguretat al territori.

PUBLICITAT

Marrasé ens ha explicat com van decidir emprendre aquest camí per investigar tot el que va haver darrere de l’accident i com ha estat tot el procés d’investigació i de redacció. “El llibre mostra un abans i un després de la visió i transparència de la indústria química a Tarragona”, afirma Marrasé.

Segons Marrasé, una de les claus que es pot extreure d’aquest llibre i que encara explica la situació i context d’aquest sector a la ciutat és la falta de conscienciació de la ciutadania. “Després de tot, encara no hi ha el suficient suport a les concentracions i mobilitzacion, no hi ha exigència per part de la població i això és molt trist”.

A més del paper de la indústria, de la ciutadania i de tot el que l’accident va provocar a la societat i als mitjans de comunicació no són les úniques línies del llibre i és que els dos periodistes també posen el focus a la importància i perillositat de la producció d’Etilè i com IQOXE és la única de l’Estat que la fabrica.

Aíxi doncs, ‘La Gran explosió’ fa una radiografia del abans, el després i el possible futur que ha marcat el fatídic accident d’IQOXE al territori. Marrasé afirma que si no hagués passat aquest accident, “hagues sigut molt difícil fer aquest llibre” i espera que això sigui l’inici d’un major exercici de transperència per part d’aquesta indústria i que també la ciutadania, poc a poc, vagi prenent la consciència que es necessita.

PUBLICITAT