ERC aconsegueix la victòria a Tarragona

ERC guanya les eleccions a la circumscripció de Tarragona. La candidatura encapçalada per Raquel Sans ha aconseguit cinc escons dels 18 diputats a escollir pel territori. Així doncs ERC mantindà el nombre de diputats respecte al 2017, i Carles Castillo, fins ara Diputat pel PSC tornarà al Parlament, però per ERC. Raquel Sans, la cap de llista assegura que això demostra que la seva estratègia “serveix”.

PUBLICITAT

Als republicans els segueixen els socialistes, que augmenten el nombre de representants per Tarragona, el doble, i de dos aconseguits el passat 2017 passen a 4. Així doncs Rubén Viñuales, que va passar de Ciutadans al PSC, i que anava de número dos a la llista entrarà al Parlament. Rosa Maria Ibarra, cap de llista del PSC a Tarragona, estava molt contenta pels resultats al territori, però també a Catalunya.

Els socialistes empaten amb escons amb Junts per Catalunya, que també n’aconsegueixen quatre a Tarragona i es mantenen com a tercera força.

VOX entra amb força en aquesta circumscripció i s’emporta dos diputats. Així doncs ha quedat com a quart partit més votat.

La CUP recupera l’escó perdut el 2017, i per tant Laia Estrada serà diputada al parlament de Catalunya. Estrada creu que els resultats són una oportunitat pel territori.

En Comú Podem manté el seu escó per Tarragona.

Els grans perdedors han sigut Ciutadans que de guanyar les eleccions passades a Tarragona es queda com la sisena força, i passa de 5 diputats a un. I el PP, per la seva banda, perd el representant que fins ara tenia a Tarragona.

La participació ha baixat gairebé 18 punts respecte al 2017 i s’ha quedat en el 50,37%.

El PSC força més votada a Tarragona

Els socialistes s’han tornat a fer amb la victòria a la ciutat de Tarragona. En total han aconseguit el 24,38%, gairebé 10 punts més que al 2017. Al PSC l’ha seguit ERC amb un 19,01% dels vots, dos punts més i en tercer lloc Junts per Catalunya amb 14,41%. VOX s’ha situat com el quart partit més votat i els grans perdedors de la jornada són Ciutadans, que passa del 35,02% dels vots als 7,07%.

PUBLICITAT