Esprement l’any: Un creuer envoltat de polèmica i crítiques

El 20 de setembre del 2017 corria la notícia. A Tarragona havia arribat un creuer, cosa que no és estranya perquè enguany el Port ha batut el rècord de creuers rebuts, però es deia que era per allotjar els policies enviats per parar l’1 d’octubre. Així ho confirmaven, un creuer amb una capacitat per gairebé mil persones amarrava al Port de Tarragona per allotjar els policies que havien de parar l’1 d’octubre. S’instal·lava fins passat en referèndum, tot i que després l’estada es van anar allargant.

PUBLICITAT

La notícia no era gaire ben rebuda per part d’alguns partits polítics que demanaven explicacions a l’Ajuntament, i que des del Govern es fes alguna cosa. Tot i això l’alcalde de la ciutat Josep Fèlix Ballesteros, assegurava que “a ell el vaixell no el molestava perquè no creava cap tipus de problema per la ciutat.” Aquestes declaracions eren molt criticades sobretot després de l’1 d’octubre.

Els partits independentistes presentaven mocions als plenaris per demanar que es condemnés la presència d’aquest vaixell i que marxés. Des de l’Ajuntament de Tarragona es deia que això era cosa del Port i que ells no hi podien fer res. I amb tot plegat cada cop que arribava la data límit d’estada del vaixell l’allargaven.

Els estibadors en assemblea decidien des del primer dia si abastien o no als policies. I el resultat era del no. Els guàrdies es queixaven del mal estat que es trobaven a l’embarcació i de l’avorriment que els envoltava. També asseguraven que “no estaven bé perquè els estibadors no els volien abastir i que rebien insults i crits per part d’algunes persones quan anaven pel carrer.”

Finalment el dia 16 de novembre, després de gairebé dos mesos marxava del Port de Tarragona cap a Barcelona. Això era celebrat per una part de la societat, mentre l’altre s’ho mirava sense importància. Recordem que a Barcelona n’hi havia un altre amb la imatge del Piolín, cosa que no el va ajudar gaire.

Tot i això la policia seguia encara en terres catalanes. No va ser fins al 26 de desembre, dia de Sant Esteve, que es va anunciar que ja marxaven i que el dissabte 30 de desembre s’acabaria l’operació.

PUBLICITAT