CLASSIC’S TARRAGONA – P.01: Benvinguda música clàssica

PUBLICITAT

El primer programa de música clàssica de Ràdio Ciutat de Tarragona s’inicia amb Setmana Santa i amb un repertori característic d’aquests dies.

La música clàssica es defineix com a música culta, ja que avarca des del Renaixement fins la música clàssica contemporània. Aquesta música culta va començar en els monestirs i per aquest motiu, trobem moltes obres amb finalitat religiosa durant els primers anys.

Aquest és el motiu pel qual avui comencem amb un programa purament religiós i típic de Setmana Santa amb Bach i Mozart.

Bach va escriure moltes peces religioses i entre elles, les famoses passions que les va compondre per tal de que s’interpretessin Divendres Sant. La Passió segons Sant Joan BWV 245 era molt més potent i densa que La Passió segons Sant Mateu BWV 244.

La versió que escoltem de l’ària Aus Liebe will mein Heiland sterben de la Passió segons Sant Mateu va ser enregistrada per la destacada soprano tarragonina Marta Matheu. Marta Matheu ha guanyat diferents concursos i festivals obtenint el 1r premi del X Certamen per a Veus Joves Manuel Ausensi, el premi extraordinari Plácido Domingo a la millor cantant espanyola i premi extraordinari a la millor cantant catalana al famós Concurs Vinyes del 2008.

Una altra de les obres habituals en l’època era la missa. La missa estava formada per diferents parts que acompanyaven la litúrgia i que, actualment, s’interpreten en el Diumenge de Resurrecció durant la Setmana Santa. La Gran Missa núm. 17 en do menor de Mozart és una de les misses més famoses en l’actualitat.

El programa d’avui finalitza amb tres peces no religioses: 2n moviment de la 7a simfonia de Beethoven, la BSO de Leyendas de Pasión i el moviment Adagietto de la 5a simfonia de Mahler.

PUBLICITAT