El servei ferroviari ha millorat aquest dijous respecte als dos últims dies, quan la situació va ser absolutament caòtica, però continua lluny de funcionar amb normalitat.
Continuen els retards i la supressió de diversos trens, i s’hi suma que el sistema de megafonia i teleindicadors es troba fora de servei, fet que dificulta la informació als usuaris.
Aquest context ha motivat la primera reunió diària entre la Generalitat, Adif, Renfe i el Ministeri de Transports per fer seguiment a l’estat de la infraestructura viària i del servei ha identificat tres incidències en vies de solució.
En la trobada, s’ha acordat doblar els equips que durant la nit revisen el material de via i el seu ajustament i ancoratges per assegurar que l’endemà es pot donar servei, una mesura que la consellera de Territori, Sílvia Paneque, espera que ajudi a assegurar la normalitat, segons ha explicat en declaracions a l’ACN. A més, la primera incidència poc després de la represa del servei dilluns passat que va obligar a interrompre la circulació entre Sant Vicenç i Cunit per manca de tensió a la catenària ja s’ha donat per resolta.
En tercer lloc, també s’ha detectat que el tren terra, que és el sistema de comunicació entre el maquinista i el centre de control, no funcionava correctament. Segons la consellera, aquest matí s’han substituït algunes antenes perquè aquesta comunicació es pogués restablir “amb tota garantia”. Paneque ha assenyalat que caldrà veure si durant el dia aquesta problemàtica ha quedat resolta.
Paneque ha evitat donar terminis sobre quan els usuaris podran percebre millores, però confia que sigui tan aviat com sigui possible. Les reunions se celebraran cada dia, inclosos dissabte i diumenge.
El conseller Espadaler assegura que el Fòrum de la Justícia que s’ha de construir a Tarragona no depèn dels pressupostos catalans.
En aquesta roda de premsa també hi ha estat present el ministre de Justícia, Félix Bolaños, que ha recordat que la llei pactada amb Junts per la delegació de les competències d’immigració “no fa cap referència” al requisit del català i ha assegurat que el debat és “inexistent” perquè el text no ho recull.
En paral·lel, Bolaños ha celebrat el retorn de la fundació ‘La Caixa’ i CriteriaCaixa a Catalunya i ha asseverat que és la prova de la normalització i dels “èxits de les polítiques del president Pedro Sánchez i de Salvador Illa”. Per això, sosté, que les companyies que van marxar durant el procés han tornat perquè hi torna a haver “seguretat jurídica”.
Oliver Klein ja és el nou alcalde de Cambrils amb el suport del PP i el PSC. Ens ho explica Gerard Amigó de Ràdio Cambrils.
Els Mossos d’Esquadra han detingut tres veïns de Montbrió del Camp i n’investiga un quart com a presumptes autors d’agressions sexuals a monitores d’una empresa que funcionava com esplai i casa de colònies. Els arrestats eren els responsables de coordinar les monitores i haurien comès els abusos denunciats des de l’any 2013, quan les noies eren menors d’edat, i fins l’actualitat.
Durant les últimes setmanes, els investigadors han pres declaració a onze denunciants, tot i que el nombre d’afectades podria ser superior. Segons fonts policials, els detinguts s’haurien aprofitat de la seva posició de superioritat i pressionat les noies per cometre els abusos, sense arribar a la violència física.
Amb els anys, quan les noies haurien madurat, van assumir que havien normalitzat accions que atemptaven contra la seva voluntat i la seva llibertat sexual. En el moment que haurien començat els suposats abusos, les monitores -adolescents de menys de setze anys- tenien fins a quinze anys de diferència amb els investigats.
La detenció dels tres monitors, de 32, 38 i 39 anys, es va produir dimarts passat. Van passar a disposició del jutjat de Reus aquest dijous, que va acordar la llibertat provisional amb mesures cautelars d’ordre d’allunyament de 100 metres i prohibició de comunicació amb les víctimes per cap via, així com també prohibició d’acudir a les colònies. La causa està oberta pels delictes d’agressió sexual, agressió sexual a menor de 16 anys i assetjament sexual.
Sarah Dubois assumirà el càrrec de regidora de Junts per Reus en el pròxim ple de l’Ajuntament, que se celebrarà el divendres 21 de març.
Enginyera tècnica en informàtica de sistemes per la URV, compta amb més de vint anys d’experiència en el sector tecnològic i ha estat vinculada a l’Assemblea Nacional Catalana. Substituirà Montserrat Caelles, que va deixar el càrrec per motius professionals.
La portaveu de Junts per Reus, Teresa Pallarès, ha valorat positivament la seva incorporació, destacant la seva preparació i capacitat de gestió. Ambdues han mantingut una reunió per definir les línies de treball de la nova regidora.
Tarragona acollirà el proper 4 de juliol el lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació. Serà la primera vegada que el lliurament es faci fora de Barcelona en el seus 25 anys d’història.
Dimarts el Govern va aprovar una reformulació dels premis per incorporar una categoria per a cada suport (premsa, ràdio, televisió i digital) i el Premi Nacional d’Honor, per reconèixer la trajectòria professional d’aquelles persones que han esdevingut un referent en la comunicació a Catalunya o en llengua catalana.
Les Biblioteques Municipals de Reus han completat la digitalització de tota la premsa històrica local, arribant a un total de 215 capçaleres i gairebé 350.000 pàgines accessibles en línia.
Aquest projecte, iniciat el 2022, ha estat possible gràcies a una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat, amb una inversió de 57.500 euros.
A més, s’han organitzat visites didàctiques per als alumnes de Batxillerat per difondre aquest patrimoni i experimentar com s’imprimia un diari en aquella època.
Aquest èxit s’emmarca en un any positiu per a les Biblioteques Municipals, amb un augment del 6% en visitants i del 8,5% en préstecs.
El Festival TETA celebra la seva quarta edició els dies 30 i 31 de maig a l’Auditori del Camp de Mart de Tarragona, consolidant-se com un referent de la cultura feminista. Aquesta edició comptarà amb actuacions de Rosario i Zahara, a més d’artistes com Clara Peya, Ouineta, Elena Garcia, Roserona i Les Que Faltaband.
A més dels concerts, el festival inclou el Pre TETA, un espai de debat amb jornades prèvies sobre feminisme i indústria musical, així com la lluita contra la violència masclista. La consellera d’Igualtat Polítiques Feministes i LGTBIQ+.
Amb una combinació de música, reflexió i reivindicació, el Festival TETA ofereix un espai segur i transformador on la música esdevé una eina de canvi social.
Les entrades sortiran a la venda a la web del festival el dijous 6 de febrer, i tindran un preu de 25 euros l’entrada per un dia i 36 euros l’abonament per als dos dies del festival.
La Colla Jove Xiquets de Tarragona tornarà a participar aquest any a la diada de Sant Fèlix. Els organitzadors de la diada del 30 d’agost han confirmat la presència dels del Cos del Bou al costat de les dues colles de Valls i els Castellers de Vilafranca.
Els liles han mostrat la seva satisfacció per participar en aquesta trobada de les quatre millors colles del món casteller. Són les mateixes que el darrer Sant Fèlix, en què van quedar fora els Minyons de Terrassa.
La invitació a la Jove de Tarragona semblava clara perquè va descarregar el 3 de 10 amb folre i manilles al Concurs del passat octubre. Aquesta serà la setena vegada que els de la camisa lila actuen a la plaça de la Vila.
Els administradors de Sant Fèlix també han anunciat que el tarragoní Jordi Bertran continuarà sent el cap de plaça.
Les visites als monuments de Tarragona s’han duplicat els dos primers mesos de l’any. Dels 47.500 visitants al gener i febrer de 2024, s’ha passat a 88.000.
Les portes obertes al Pretori i la celebració de Tarraco25, els 25 anys de la declaració del conjunt arqueològic de Tàrraco com a patrimoni mundial de la UNESCO, han disparat les xifres de visites i també el nombre de Passis Tarragonins, que han passat de 620 l’any passat, a 1.400 enguany. El passi s’ha abaratit de 6,80 euros a 5 euros i inclou el màpping de la Volta del Pallol. També permet visitar l’Amfiteatre, Casa Canals, el Circ-Pretori, les Muralles i el Passeig Arqueològic, la Catedral i el Museu Diocesà, el Museu Bíblic, el Museu d’Art Modern i el Museu del Port.
El Passi Tarragoní val per a tot l’any en curs i el poden adquirir totes les persones empadronades a Tarragona, abans del 30 de juny. Es fan al vestíbul de l’Antiga Audiència en horari d’obertura al públic.
Josep Bertran serà el pregoner de la Setmana Santa de Tarragona d’enguany. L’ex director de Comunicació i Relacions Institucionals de Repsol ha estat l’escollit per l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa tarragonina, segons ha anunciat a Ràdio Ciutat de Tarragona el seu president Ivan Medina.
Diu que han triat Josep Bertran perquè des de fa anys ha impulsat la col·laboració de Repsol amb les confraries i congregacions de la ciutat. Medina admet que és una manera d’agraïr i reconèixer aquest suport econòmic que fa possible que la Setmana Santa tarragoni pugui organitzar un munt d’activitats.
El pregó de la Setmana Santa tindrà lloc diumenge 6 d’abril a les 12 del migdia en un lloc encara per decidir.
La presentació del cartell i del llibre de l’Agrupació se celebrarà el proper dimecres 12 de març a les 20h a l’església de Sant Agustí.