TGN Info | La tramitació del PDU del Hard Rock tindrà un nou informe d’impacte ambiental perquè el d’ERC era un esborrany

Els tècnics del departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica han de redactar un nou informe d’impacte ambiental per al PDU del Hard Rock perquè l’actual Govern de Salvador Illa no disposa de cap document oficial al respecte. 

PUBLICITAT

Després que ‘El Periódico’ hagi publicat que l’executiu de Pere Aragonès va encarregar una informe que constatava que es podrien reclamar 60 milions d’euros d’impacte per al macroprojecte, fonts de Territori han indicat que es tractava d’un esborrany i que mai es va arribar a firmar. Per això, des del Govern apunten que els tècnics han d’elaborar un nou document ambiental, que és obligatori en el marc de la tramitació del PDU.

Aquest informe és l’últim que falta per donar llum verd a l’aprovació del Pla Director Urbanístic (PDU) dels terrenys del Consorci Centre Recreatiu i Turístic Vila-seca – Salou, encallat des de fa més de set anys. També mancava l’estudi del departament d’Empresa i Treball, però el 2023 es va fer públic l’aval, sempre i quan l’empresa Ercros, a tocar dels terrenys on s’ha de construir, modifiqués les seves instal·lacions.

Més d’una dècada després, el projecte de Hard Rock està encallat. A part de l’endarreriment burocràtic, aquest any el Parlament va aprovar una llei que revertia els beneficis fiscals del joc. D’aquesta manera, Hard Rock passarà de pagar un tipus impositiu que passa del 10% al 55% de l’activitat relacionada amb el joc.

L’Aeroport de Reus augmenta un 80% el nombre de passatgers respecte al gener de l’any passat, amb gairebé 1.400 persones.

Amb relació a les operacions, l’aeroport ha registrat gairebé 1.300 operacions, el que representa un 10% menys que el mateix interval del 2024. Pel que fa a la tendència generalitzada dels aeroports d’Aena a Catalunya aquest començament de 2025, les dades representen un augment de passatgers i operacions.

La Conca de Barbera, entre les comarques amb un pitjor accés als serveis públics

La Conca de Barberà, les Garrigues, la Segarra i el Pallars Sobirà són les comarques amb un pitjor accés als serveis públics. Ho posa de relleu un estudi fet pel Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, que estudia àmbits com l’educació, la sanitat, la seguretat i la mobilitat i que evidencia que els municipis en risc de despoblació tenen una accessibilitat un 50% inferior a la mitjana.

Per àmbits, l’estudi arriba a la conclusió que hi ha més desequilibris en el sanitari o de serveis socials que en l’educatiu o el de la mobilitat.

Els treballadors de l’Hospital Pius de Valls reclamen més personal i més recursos per millorar l’atenció sanitària, així com per l’edifici que ha quedat “obsolet”. Demanen una millor gestió i planificació, denuncien el tancament de plantes i que se’ls deneguen vacances i permisos.

A més, els treballadors lamenten que encara no s’han reunit amb el Consell d’Administració per traslladar-los-hi les reivindicacions. Aquest dimecres, una cinquantena de persones s’han aplegat davant del centre per exigir millores en el Servei d’Urgències. La direcció de Pius ha declinat fer declaracions a l’ACN.

Les demandes dels treballadors del Pius Hospital són peticions llargament reivindicades per la plantilla. Segons els membres del comitè d’empresa la situació és “insostenible” per la manca de personal i lamenten que ho pateixin els usuaris del centre hospitalari, ja que, sostenen, aquests no reben l’atenció que els pertoca.

En la protesta feta aquest migdia a les portes del centre hospitalari, els concentrats s’han aplegat per exigir millores en el servei d’Urgències, que atén més de 65.000 persones, segons dades dels treballadors.  La plantilla protesta des de finals de gener i té previst continuar les mobilitzacions cada dimecres.

L’Ajuntament de Tarragona elevarà al ple del divendres 21 de febrer la concessió administrativa a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport perquè faci un centre de formació privat adscrit a la URV al mòdul 5 de la Tabacalera. La intenció del centre és que aquest indret aculli el Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

El consistori destaca que es vol “dignificar aquesta finca municipal donant-li ús amb noves activitats de formació universitària especialitzada a la ciutat”. De fet, destaca l’Ajuntament, l’adjudicació s’emmarca en el projecte global per tal que la Tabacalera esdevingui un hub formatiu, cultural i tecnològic de referència.

“Esperem que l’adjudicació tiri endavant. És un projecte que ens fa molta il·lusió, que ha estat una prioritat per les conselleries d’Urbanisme i d’Esports i que forma part de la necessària transformació de la Tabacalera”, ha manifestat el conseller de Territori, Nacho García.

La concessió té un termini de 39 anys i 11 mesos; i el cànon anual exigible a partir del 20è any de concessió és de 212.300 euros. Es preveu un període d’amortització màxim de 20 anys, període durant el qual l’amortització es considerarà un pagament en espècie del citat cànon per part de l’adjudicatària. 

La inversió inicial, que anirà a càrrec de l’adjudicatària, serà de 3.696.089,74 d’euros. L’espai objecte de concessió, que comprèn una superfície de 2.864,40 metres quadrats, es destinarà exclusivament als fins de l’activitat objecte de la concessió i les obres a realitzar, així com l’explotació de les instal·lacions i la gestió de l’activitat, també aniran a càrrec de l’adjudicatària.

 Un cop passat el termini de concessió, les instal·lacions passaran a ser de possessió i titularitat de l’Ajuntament de Tarragona. 

Des de l’Ajuntament i l’empresa de neteja, FCC MA, s’han redistribuït per aquest 2025 les tasques de neteja intensa per afrontar la situació de brutícia a les voreres.  

La nova estratègia inclou 7 dispositius innovadors i un reforç en equip humà. La consellera de Neteja pública, Sonia Orts afirma que tot això s’ha fet per augmentar l’eficàcia i entrar amb profunditat.

En concret i per augmentar la intensitat, es tracta de tres màquines que incorporen una mànega d’alta pressió per la tasca manual més els tres camions cisterna.

També es disposa d’un vehicle versàtil de petites dimensions per arribar a carrers estrets i espais de difícil accés, on es transporten mànegues per realitzar neteges més puntuals i de major precisió.

A més s’utilitzen nous productes específics per la retirada d’excrements de colom, com a problema majoritari de Tarragona. Aquest producte ajuda a desincrustar les restes. També es millora la senyalització d’on es treballa per evitar accidents i procurar per la seguretat ciutadana.

De la resistència antifranquista a la reivindicació del comerç local: la llibreria Gaudí de Reus celebra 60 anys. La segona generació batalla per oferir un servei més ràpid que contraresti les grans cadenes i les vendes en línia.

El 13 de febrer de 1965 va obrir les seves portes, la llibreria Gaudí de Reus, per difondre la cultura catalana, encara en plena dictadura esdevenint un punt de resistència antifranquista. Ara, sis dècades més tard, la Gaudí continua apostant pels llibres en català en un mercat molt competitiu: la venda per internet i les grans cadenes que s’instal·len a la capital del Baix Camp.

A la capital del Baix Camp només queden dues llibreries històriques que es dediquin únicament a la venda de llibres, però els últims anys han aterrat a la ciutat cadenes de llibreries. 

La llibreria Gaudí celebra 60 anys amb una clientela “fixa” i “fidel” afirma Montsnat. “La gent ens coneix i sap com treballem, dins les nostres possibilitats, intentem donar la millor atenció que podem”, subratlla. “Són 60 anys d’ofici”, conclou.

PUBLICITAT