Els Manel, Love of Lesbian o Sergio Dalma, noms del nou Festival d’Estiu

concierto-love-of-lesbian-apolo-barcelona-2013

PUBLICITAT

Després que el concurs per externalitzar el festival ETC quedés desert, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat el nou Festival d’Estiu creat pels tècnics municipals, que tindrà lloc del 2 de juliol al 19 de setembre.

Un nou festival que ha instaurat la primera pedra d’un projecte ideat en pocs mesos i amb un pressupost de 110.000 euros, que pretén poc a poc obrir-se a la ciutat i ser una continuïtat de la programació dels Teatres de la ciutat.

L’edició del nou Festival d’ESTIU incorpora concerts de gran format amb grups que estrenen nou disc com els Manel o Love of Lesbian, actuacions d’artistes de renom com Manuel Carrasco o Sergio Dalma, el violinista ARA Malikian, entre molts altres artistes.

L’acte inaugural serà el 2 de juliol el tram del balcó del mediterrani de la Rambla Nova, amb un convit al carrer amb la Gran Família i la companyia Fadunito.

Les entrades es posaran a la venta a taquilla el pròxim 22 de juny però ja es poden adquirir per internet a partir d’aquest mateix dijous.

_

Tarragona acollirà del 14 al 17 de juliol el Festival Al3mura. Un certàmen dedicat enguany al director italià de cinema, Pier Paolo Pasolini que va ser una peça capdalt d’un cinema lliure i transgressor. Enguany es compleixen 41 anys de la seva mort i l’objectiu és donar a conèixer la figura d’aquest director de cinema, un gran desconegut, segons Òscar Ramírez, un dels organitzadors d’aquest festival.

Un altra de la finalitat del Festival és apropar la ciutat Italiana d’altamura, que normalment ha acollit aquest esdeveniment i Tarragona. 13 actes en 4 dies amb Tarragona com a eix central però també amb activitats a Reus.

Un certamen que aplegarà: exposicions, documentals, lectures de poesia, xerrades i concerts, entre ells el del músic, Pau Vallvé que es farà el divendres 15 al Seminari.

És la primera vegada que aquest festival traspassa les fronteres d’Itàlia i s’ha escollit Tarragona com a escenari. Els organitzadors ja treballen en el Festival del 2017 que es farà a Malta i al voltant del pintor Caravaggio.

_

La Mostra de Teatre Escolar ha donat el tret de sortida a la seva primera edició al Teatre Metropol aquest dijous. Nens de sis escoles de la ciutat formaran part d’un festival que combina accions formatives, amb cursos impartits per la Companyia Passabarret, titulats “Iniciació al pallasso” i “Fem volar objectes”, amb les representacions de les obres assajades durant el curs de sis escoles de la ciutat.

Una mostra de teatre que finalitzarà aquest divendres i pel qual passaran aproximadament 150 nens de les sis escoles participants.

_

Parlem ara de política perquè la tradicional enganxada de cartells a la Rambla Nova de Tarragona ha donat el tret de sortida aquesta mitjanit a la campanya de les eleccions Generals que se celebraran el 26 de juny. En aquesta ocasió hi ha menys candidatures que en les darreres votacions per ocupar els sis escons que corresponen a la circumscripció ja que Unió Democràtica no es presenta a aquests comicis. En les eleccions del 20 de desembre En Comú Podem va ser la candidatura més votada a la demarcació.

_

No deixem la política perquè el Grup Municipal de CiU ha fet aquest dijous balanç del primer any de legislatura a l’Ajuntament de Tarragona. Segons el portaveu de CIU, Albert Abelló “en aquests primers dotze mesos s’ha tornat a evidenciar la ineficàcia i la incapacitat de prendre decisions, superar obstacles i tirar la ciutat endavant per part de l’equip de govern”. Abelló  ha afirmat que Tarragona està paralitzada i ha recordat tots els projectespendents (el Banc d’Espanya, el  pàrquing Jaume I, o el Mercat Central,

Tabacalera….)

També s’ha pronunciat sobre els Jocs Mediterranis i ha demanat a l’alcalde que tiri endavant els Jocs malgrat els entrebancs i no se’n faci enrere a aquestes alçades.

D’altra banda, Abelló ha valorat “positivament” la feina realitzada durant aquest primer any per part del seu Grup Municipal.

 

APUNT

Els vins prendran a partir d’aquest divendres la Rambla Nova de Tarragona amb la Fira del Vi DO. Ho farà fins aquest diumenge, amb 22 cellers i un centenar de vins que es podran degustar. El preu serà de 6 degustacions per 10 euros i també es podrà gaudir de diferents cursos de tast de vins.

A més a més, aquest dissabte recordeu que el Nàstic es juga la remuntada al Nou Estadi contra l’Osasuna i Ràdio Ciutat de Tarragona vol viure-la amb la transmissió del partit.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT