El XXVI Concurs de Castells ja té samarreta i cartell

imatgeconcurs(1)

PUBLICITAT

El concurs de Castells continua ultimant els detalls de cara al certament que tindrà lloc a la Tarraco Arena Plaça l’1 i el 2 d’octubre. Aquesta vegada s’han presentat el cartell i la samarreta oficial de l’esdeveniment, després d’un concurs públic obert a tothom en el qual el jurat ha hagut d’escollir entre 27 samarretes i 24 cartells que s’hi ha presentat.

El cartell és obra de la dissenyadora basca Itziar Solla i la camiseta de Pere Rosell, així han explicat ambos què és el que han volgut transmetre amb els dissenys.

Pel que fa a les samarretes, n’hi hauran un total de 300 a un preu de 12 euros, que es podran obtenir a la botiga El lloro, durant les festes de Santa Tecla i del Concurs.

—-

I aquest dilluns es va commemorar el dia mundial dels Refugiats, des de Ràdio Ciutat hem volgut entrevistar a la Marina Vidal, la delegada internacional de Creu Roja perquè ens parli de la situació dels 12 eritreus que es van acollir ara fa quasi un mes a les comarques de Tarragona.

Marina Vidal ens ha explicat la seva situació, en el programa al qual s’acolliran durant els sis primers mesos on rebran assessorament legal, psicològic, lingüístic i formatiu de coneixement de l’entorn.

La delegada internacional de Creu Roja també ha recalcat que el Govern Central de l’Estat es qui té la potestat total per decidir quants refugiats es poden acollir. Podreu escoltar l’entrevista sencera a rctgn.cat.

—-

El delegat territorial, Òscar Peris, s’ha reunit aquest dilluns amb representants de la Plataforma Transport Públic de Tarragona per lluitar junt per un millor servei ferroviari. El delegat del Govern té previst reunir-se durant les properes setmanes amb responsables de Renfe i Adif per expressar el mal estar dels usuaris i tractar la manca d’inversions a la xarxa ferroviària del Camp de Tarragona.

—-

I també l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s’ha trobat amb el president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, i el president de la CEPTA, Antoni Belmonte.  Una reunió que ha servit perquè el màxim representant de la patronal catalana mostri el seu suport als Jocs Mediterranis. Un esdeveniment del qual Gay de Montellà n’ha destacat la transcendència per Tarragona, Catalunya i Espanya. En aquest sentit, s’han emplaçat amb l’alcalde Ballesteros a una nova reunió a finals de mes per concretar el compromís entre Foment i els Jocs.

—-

No deixem encara els Jocs Mediterranis perquè La Fundació Sacyr s’ha convertit en nova empresa col·laboradora de l’esdeveniment esportiu. Aquest dilluns la Fundació Tarragona 2017 ha signat un acord amb la companyia. D’aquesta manera, Sacyr  cobrirà la part del que hauria costat la redacció del projecte executiu de la piscina dels Jocs de l’Anella Mediterrània. Recordem que la construcció de la piscina olímpica té un cost global de 2.6 milions d’euros.

—-

La programació de l’estiu jove està tenint molt bona acollida. En els primers 10 dies d’inscripció ja ha cobert més de 800 places de les 2000 en total que ofereix el cicle durant els mesos de juliol i agost.

—-

El xamanisme i la recreació de la llegenda de la Xoixeta, la bruixa més popular d’Altafulla, són les principals novetats de la 16a edició de la Nit de Bruixes d’Altafulla, una mostra que arrossega cada any milers de visitants al municipi en dos dies. Diego Spano és el coordinador de la Nit de Bruixes d’Altafulla.

La mostra tornarà a comptar per tercera vegada amb la participació de l’escola Mariló Casals, que s’encarregarà de diferents xerrades i representacions de disciplines esotèriques.

 

Foto: www.concursdecastells.cat

 

PUBLICITAT