Millores en l’accessibilitat i més seguretat per la nova campanya de platges

IMG_6460

PUBLICITAT

La temporada de platges ja ha començat amb tot el desplegament dels equips de salvament, Guàrdia Urbana i la campanya de neteja, que s’allargarà fins el 15 de setembre al llarg 15 quilòmetres de la costa.  

Algunes de les novetats seran una tarima per les persones amb mobilitat reduïda a l’Arrabassada, crosses amfíbies perquè aquestes persones puguin arribar fins l’aigua, quatre noves torres d’intervenció immediata, a més d’incrementar la brigada de neteja amb un encarregat, cinc maquinistes i deu peons. Un dels temes pendents és l’accessibilitat de la platja Llarga, Ballesteros ha assegurat que entre la carretera i la via del tren hi haurà més places d’aparcament que s’incorporaran per compensar aquesta pèrdua degut a la protecció de les dunes.

—-

I no deixem de banda les platges, ja que per la protecció del fons marí, s’han canviat les boies tradicionals per unes d’ecològiques al litoral tarragoní. En total s’han instal·lat unes 20 més, 7 es distribuiran a la zona de Tamarit, 5 a Altafulla, 3 a Torredembarra i 5 a l’Hospitalet de l’Infant. Miquel Rota, expert en aquariofília marina, ens ha explicat la funció d’aquestes boies de regenerar el fons marí i la seva composició amb materials naturals.

—-

ERC portarà al ple les demandes de la plataforma “Anem a mil” que lluita per la implantació de salaris mínims. Els republicans volen que l’Ajuntament impulsi un canvi en el model laboral i productiu de la ciutat i que garanteixi un salari mínim digne. Així explica la consellera Mònica Alabart la moció que presentaran dilluns vinent. L’actual salari mínim interprofessional està fixat en 655e i ERC demana que el consistori actui per assolir els 1000e.

—-
I la Guàrdia Urbana de Tarragona comptarà a partir de l’any vinent amb 12 nous agents. L’Ajuntament ha aprovat les bases del concurs per a aquets nous  funcionaris de carrera. Amb la incorporació d’aquests 12 agents es recuperarà la Unitat de Mobilitat.  L’objectiu marcat per l’Equip de Govern és d’incrementar en 100 places noves la Guàrdia Urbana.

—-

Parlem ara d’esports perquè l’ADT organitzarà del 27 de juny al 15 de juliol el seu campus d’estiu. S’espera que uns 200 nens i nenes participin en aquestes estades esportives que enguany presentaran novetats com els balls esportius o el rugby.

Aquest tipus d’activitats van més enllà de la simple pràctica esportiva. El campus de l’ADT s’amplia enguany de dues a tres setmanes i les inscripcions continuen obertes.

Hem parlat més àmpliament d’aquest campus i d’altres ofertes d’aquests tipus amb el representant territorial de l’esport, Joan Plana, que també fa balanç dels quasi tres mesos que porta al capdavant dels esports a Tarragona. Ho podreu escoltar a Minuts de Ràdio.

 

APUNT

Revetlla de Sant Joan, i a banda de petards i berbenes, un dels elements propis és la Coca de San Joan. La nostra companya Estefania  Cabrera s’ha apropat fins la pastisseria Trill per parlar de coques. Aquest és un petit fragment de l’entrevista:

La podreu escoltar sencera a minuts de ràdio.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

 

(Foto: Tarragona21)

PUBLICITAT