Franco ja és no alcalde honorari de Tarragona

pleajuntament1

PUBLICITAT

El ple de l’Ajuntament de Tarragona ha decidit per unanimitat retirar el títol d’alcalde honorari i perpetu a Francisco Franco i que el dictador ostentava des de fa més de 50 anys. Ha estat a partir d’una moció presentada i defensada pel portaveu d’ERC, Pau Ricomà, que ha rebut el suport de tots els grups en el transcurs del ple d’aquest dilluns.

En aquest ple s’han aprovat 5 mocions més, com la creació d’un bus universitari defensada per la CUP  o la presentada pel Grup Municipal de CIU per convertir en zona de vianants els carrers del voltant del Mercat Central, tots els grups han votat a favor excepte Iniciativa. Entre les mocions desestimades, la d’ERC que recollia les demandes de la plataforma “Anem a mil” que lluita per la implantació de salaris mínims.

—-

Més de 500 infants han començat aquest dilluns les activitats educatives i lúdiques dels casals d’estiu que organitza l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona. Aquestes activitats van dirigides a nens i nenes d’entre 1 i 12 anys i estan pensades perquè gaudeixin del temps de vacances i que els seus pares i mares puguin conciliar la vida laboral i familiar. Aquests casals també disposen d’unes places per a infants amb necessitats educatives especials i s’allargaran fins el 29 de juliol. A més el consistori tarragoní també ha posat en marxa  un programa per a l’atenció dels infants en risc de dificultats alimentàries durant l’estiu.

—-

I Tarragona Ciutat de Castells vol apropar el fet casteller a la població del territori i als turistes per això, aquest estiu de nou organitzarà actuacions de les 4 colles tarragonines per donar a conèixer la realitat castellera de la mà dels seus protagonistes i visites guiades  als locals  de les colles durant els assajos. Aquestes activitats es faran els dimarts i dimecres dels mesos de juliol, agost i setembre.

—-

Parlem ara d’esports, perquè encara amb la plantilla per configurar, el Nàstic de Tarragona ja sap quan i on realitzarà l’stage de la pretemporada. L’equip torna el pròxim 11 de juliol de les vacances i el dilluns seguent, dia 18, es desplaçaran fins a Peralada per iniciar el primer stage de pretemporada.

La conclusió de la concentració a l’Alt Empordà tindrà lloc divendres 22 de juliol. L’equip tarragoní però realitzarà un segon stage de pretemporada a Olot  de l’1 al 6 d’agost a Olot.

De moment, l’únic partit confirmat de la pretemporada del conjunt de Vicente Moreno será el València Mestalla, el dimecres 10 d’agost.

APUNT

Aquest dimarts us volem recomanar l’entrevista que hem fet a l’artista Oriol Grau. En el marc de la secció Indrets, del programa de la Xarxa, La Tarda, Oriol Grau ens ha parlat del seu lloc predilecre de Tarragona, la part alta, de l’època romana i del seu paper a la Sala Trono, entre moltres altres questions.

 

Foto: (Tarragona21)

PUBLICITAT