L’inici de l’estiu fa baixar l’atur a Tarragona i a Catalunya

treball-inem

PUBLICITAT

L’atur ha baixat a Tarragona en un 5’2% aquest mes de juny, el que suposa que hi ha unes 2.832 persones menys sense feina. Una dada que és igual de positiva a la resta de províncies de Catalunya. Lleida és on més ha baixar, reduïnt-se l’atur en un 9,2 %. A més comparat amb el mateix període de ara fa un any, totes les demarcacions catalanes han experimentat una reducció.

La millora es nota en tots els sectors però especialment els serveis,  que s’ha reduït en un 4,7 %, és a dir  en unes 15.000 persones degut a l’inici de la temporada d’estiu.

Pel que fa a l’atur registrat a l’Estat espanyol, també ha baixat en un 3’2% respecte el mes de maig i un 8’5 respecte al mateix període de l’any anterior.

I pel que respecte a la contractació, aquest mes de juny s’han signat a Tarragona, 3.626 contractes més que el mes passat.

—-

Canviem de tema perquè La Guàrdia Civil ha detingut 19 persones a l’estat espanyol  per tinença i distribució a internet de material amb abusos i explotació sexual de menors. S’han practicat 14  registres en 13 províncies, entre elles Tarragona, en els quals han  intervingut arxius amb temàtica de pornografia infantil.

Fins al moment, l’anàlisi del material confiscat als detinguts ha permès identificar catorze menors a Espanya i dos a Colòmbia, tots ells víctimes d’abusos sexuals, segons ha informat la Guàrdia Civil.

L’operació s’emmarca en un operatiu internacional en el qual han participat altres setze països iberoamericans i Estats Units, que han detingut altres seixanta persones.

—-

Parlem ara de temes més alegres i concretament del Festival Internacional de Música que organitza l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona i que va començar aquest passat divendres. Un Festival que ha complert ja 15 anys d’història i durant aquestes edicions s’ha consolidat com un esdeveniment important en el panorama cultural, no només de la ciutat, sinó també de Catalunya. Enguany s’oferiran 10 concerts d’estils variats i 10 cursos. Jordi Masip, és membre de la comissió organitzadora del FIM, i hem parlat amb ell al programa La Tarda de la Xarxa.

Aquest Festival converteix la ciutat en un punt de trobada entre alumnes i professionals de la música d’arreu del món i en l’escenari de diversos concerts i activitats adreçades tant als professionals de la música com al públic en general.

Aquest dimarts visiten el Festival una de les grans violinistes dels nostres dies Rivka Golani i el pianista Miguel Ángel Dionis a partir de les 20h. a l’Auditori Diputació.

—-

Fem un darrer apunt d’esports perquè el Nàstic de Tarragona ha fet oficial el primer fitxatge per a la nova temporada a LaLiga2. Es tracta del defensa camerunès Mohammed Djetei. Té 21 i arriba procedent  de l’Union Sportive de Doudala, equip de la Primera Divisió del seu país.

Djetei ha estat convocat diversos cops amb la selecció absoluta de Camerun. Destaca per la seva projecció i rapidesa, per la seva bona sortida de pilota i seguretat en el joc aeri.

El nou futbolista grana ha signat amb el Nàstic per 4 temporades i el club el presentarà la propera setmana quan arribi a Tarragona per iniciar la pretemporada amb els seus nous companys.

APUNT

Aquest dimarts volem dedicar l’apunt al Ballet de Moscou perquè la companyia tornarà a actuar a la nostra ciutat. Serà el proper 23 de juliol al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. El Ballet de Moscou ens portarà sobre l’escenari de l’Auditori August “El llac dels cignes”, la història d’amor condemnada d’Odette, la princesa transformada en cigne pel conjur d’un bruixot. Pels amants d’aquesta peça és una oportunitat immillorable per reviure la màgia d’aquesta història d’amor amb la força de música de Txaikovski.

Les entrades ja es poden comprar anticipadament a través de la pàgina web www.4tickets.es/balletdemoscu i també a les guixetes del Palau Firal i de Congressos el mateix 23 de juliol.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a Rctgn.cat i al nostra aplicatiu per tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT