Ballesteros tanca la seva setmana defensant un gran pacte de Govern

20160128-alcalde-CPC

PUBLICITAT

Plenari Municipal dilluns, declaració d’Inipro dimarts, visita al forat de Jaume I dimecres i conferència de l’estat de la ciutat dijous. Ballesteros ha marcat no només l’agenda política de la ciutat sinó també l’agenda informativa en les portades de tots els mitjans.

La conferència de l’alcalde que per cert es va poder seguir en directe a Ràdio Ciutat de Tarragona, ha deixat pinzellades del Ballesteros que domina a la perfecció els tempos de l’oratòria i s’agrada quan pot donar explicacions. Com per exemple quan va obrir el possible i ja famós pacte de Govern.

Ballesteros té clar que toca trobar una estabilitat i dóna per fet que en aquests primers tres mesos de l’any ho trobarà. PP i Unió ja esperen i ull que Ballesteros obre la porta a CDC.

A la conferència l’alcalde va anar tancant temes oberts i va apostar per petits detalls de la ciutat.

Josep Fèlix Ballesteros va posar també aquella pausa necessària a temes pendents com els Jocs on va assegurar literalment que s’està “on time” i que hi haurà temps fins i tot de fer les proves test. L’alcalde però no va voler entrar a fer valoracions sobre el cas Inipro.

El que sí que va tornar a demostrar l’alcalde és que manté un poder de convocatòria important i la sala d’actes del col·legi d’advocats i farmacèutics es va tornar a quedar petita davant la gentada que va seguir el que ja era la novena xerrada de Ballesteros.

L’oposició no va sortir satisfeta de la conferència. Dos dels portaveus municipals que van assistir en directe a la Conferència de l’alcalde, Ruben Viñuales de C’s i Arga Sentis d’ICVEUiA van passar pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona a l’acabar l’acte.

El cap de l’oposició, Ruben Viñuales, va criticar el pacte que es preveu a la ciutat i va recordar que Ballesteros ja suma vuit anys com alcalde i que hi ha molts projectes que eren seus.

Arga Sentís va criticar un discurs pla de Ballesteros segons la portaveu d’ICV-EUiA, l’alcalde no va tocar els problemes que toquen més d’a prop als tarragonins i va assegurar que el pacte ja està escenificat d’un equip de Govern dèbil. Per cert que cap conseller del PP com ja va passar en la visita al pàrquing de Jaume I va anar a la conferència. Aquest cop tampoc hi eren ni els de Convergència ni la CUP.

Tarragona va tancar el 2015 amb una taxa d’atur del 21,86%, la més alta de Catalunya i per sobre de la mitjana estatal.

El nombre de persones sense feina el quart trimestre de l’any es va situar a la demarcació en 87.400 persones. Això representa 4.900 persones menys que al desembre del 2014, segons l’Enquesta de la Població Activa que ha publicat l’Institut d’Estadística espanyol.

Amb aquest descens de l’atur, les comarques tarragonines encadenen 8 trimestres seguits de caigudes de l’atur en termes anuals.

L’Associació Astafanias de Tarragona posa en marxa una aplicació per donar eines als cossos de seguretat per atendre una persona amb autisme.

El president de l’associació Miguel Valle va ser un dels convidats del programa La Tarda que s’ha fet des de Ràdio Ciutat de Tarragona. L’APP segons Valle sorgeix fa dos any i vol trencar també mites creats sobre la malaltia.

L’APP té una entrada directe per els diferents coses de seguretat i permet amb el retrat de la persona identificar les dades concretes d’aquesta persona.

L’aplicació s’espera que estigui enllestida els pròxims mesos tot i que ja funciona com a pilot amb diferents famílies tarragonines.

Tarragona posa la seva Part Alta i la seva Catedral al mapa, gràcies a un projecte de la Fundació Tarragona Smart Mediterranian City.

El nom del projecte és Paisatge i patrimoni identitari d’Europa: ciutats catedralícies com a records vius i ha estat impulsat també per la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Girona, i 7 centres europeus més.Aquest projecte ha estat guardonat amb el premi Recercaixa dotat amb 99.500 euros.

A l’info també parlem sobre l’església de Bonavista i l’adéu de Tomeu Nadal amb Ivan castro i Jesús Sarmiento.

EL TEMPS

Tanquem setmana amb un dia carregat de núvols baixos que taparan completament el cel però que seguiran sense deixar precipitació

De cara al cap de setmana el sol ha de guanyar terreny i les temperatures han de recuperar valors de 20 graus amb el vent de mestral que es pot reforçar i fer deixar un cel ras.

TEMP MÀXIMA 16 MÍM 9

 

PUBLICITAT