ERC estén la mà al PSC abans d’un pacte que girarà Tarragona a la dreta

6b5f23dd-4038-4bbf-91db-6f37fb4a15c3

PUBLICITAT

Diferents veus de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona han valorat aquest dilluns l’imminent pacte de governabilitat entre el PSC, el PP i Unió.

Un pacte, que com va manifestar el Director del fet a Tarragona Ricard Lahoz en la conferència de l’alcalde Ballesteros el passat dijous, farà que Tarragona giri a la dreta quan Catalunya vol girar cap a l’esquerre, bé Catalunya i també Tarragona, o això almenys és el que els seus votants van reflectir en les eleccions municipals.

Tot i l’imminent pacte, el grup municipal d’ERC, ha estès encara la mà a Ballesteros per arribar a un acord d’estabilitat amb les forces de progrés.

Un acord que es preveu difícil, i més, segons ha explicat Pau Ricomà, el portaveu del grup municipal, sabent que el PSC no ha fet mai l’esforç d’adreçar-se al seu grup per establir negociacions. Així ho ha exposat el mateix Pau Ricomà.

Un Pau Ricomà que ha remarcat que presentaran al PSC un document de treball basat en 10 punts per si l’equip de Ballesteros es repensa el pacte amb la dreta. Un document que inclou, la transparència, el Llibre Blanc d’equipaments, el Pla estratègic cultural, una taula contra la pobresa i inclusió social, pla d’aparcaments, entre d’altres.

Els altres partits que ha valorat el possible acord de governabilitat han estat Iniciativa, la CUP i Ciutadans, això és el que han dits els seus respectius portaveus Arga Sentís, Laia Estrada i Rubén Viñuales. Un pacte que s’ha de gestar en les pròximes hores o en els pròxims dies, però que no s’allargarà més enllà d’aquesta setmana.

 

EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA

Seguim amb el cas Inipro, perquè aquest dilluns ha pres declaració Antonio Muñoz, l’exgerent de l’IMSST, que ha declarat com a investigat i màxim responsable de la contractació de l’empresa Inipro per fer suposades tasques pel mateix  IMSST.

Tot i que el jutge va veure indicis d’una suposada contractació a dit d’una empresa que hauria presentat tres projectes pràcticament iguals i amb diferents noms, segons ha informat el digital Tarragonadiari, Muñoz ha defensat que va actuar correctament i ha afirmat que ell no tenia competències en matèria de contractació a l’IMSST. Demà a les 12 del migdia serà el torn de l’exconsellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Victoria Pelegrín.

El Port de Tarragona ha iniciat aquest dilluns el primer servei de la nova línia regular de contenidors amb Turquia, amb l’atracament del vaixell Medkon Izmir.

El nou servei regular de contenidors té un trànsit de 6 dies i una periodicitat de 10 dies, amb el que es convertirà en el servei de contenidors amb el temps de trànsit més ràpid del mercat. La naviliera Medkon que connectarà el Port amb el mercat turc donarà resposta a les exigències per part del sector exportador del territori i afavorirà al elevat volum d’intercanvi existent amb Turquia.

I bones notícies perquè 29 joves en situació d’atur s’acolliran al Programa de Garantia Juvenil i treballaran amb la URV. Entre els nois que han iniciat el programa aquest dilluns hi ha titulats universitaris i de formació professional de menys de 30 anys que han aconseguit un contracte laboral en pràctiques a temps complet durant dos anys, amb una retribució anual d’entre 17.000 i 22.000 euros.

Entre els camps que ocuparan els diferents joves hi ha la Bioquímica, Biotecnologia, Ciències Mèdiques Bàsiques, Economia, Enginyeria Mecànica, el Dret Públic, entre d’altres. La URV rebrà més d’un milió d’euros del Ministeri d’Economia i Competitivitat per a la contractació. L’objectiu és inserir joves a l’atur en el mercat laboral i formar-los en el suport a la recerca.

I també us volem explicar, que la Guàrdia Urbana ha detingut aquesta matinada de dilluns una noia per presumpte robatori amb violència i intimidació a Tarragona. Els fets s’han produït a la Baixada de la Misericòrdia quan la víctima del robatori es dirigia cap a la Catedral, una noia que semblava anar sota els afectes de l’alcohol li ha propiciat diversos cops a la cara i li ha pres el mòbil.

 

TEMPS

I pel que fa el temps, continuem immersos en aquest hivern estrany i atípic. Cel seré al llarg del matí que ha deixat temperatures màximes més elevades, de cara a la tarda s’espera que continuï aquesta estabilitat, que continuarà també en els pròxims dies.

TEMP. MÀXIMA 19 / MÍN. 9

 

PREVISIONS

Aquest dimarts a les 12 del migdia a la Plaça de la Font, davant l’Ajuntament de Tarragona, es presentaran la Bóta, el Ninot i la Ninota del Carnaval 2016. I el dissabte 27 de febrer, a les 20h, el Palau de Congressos acollirà l’espectacle musical “Symphonic of Pink Floyd”.

PUBLICITAT