CuenTAteca, un projecte sensorial de l’APPC de Tarragona

ed822cf2-c42a-4033-9582-1c8a1aa9df18

PUBLICITAT

L’Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona i ASPACE Astúries han desenvolupat un projecte per crear contes sensorials anomenat CuanTAteca.

Aquesta iniciativa ha estat premiada en el V Concurs Nacional de Projectes en Tecnologies de Suport i Comunicació organitzat per #ASPACEnet amb la col·laboració de la Fundació Vodafone España.

CuenTAteca té la missió de millorar l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral a través de la tecnologia, a més les dues entitats treballen cooperativament, els alumnes de La Muntanyeta s’encarreguen d’aportar imatges i històries i els nois del Centre de Suport a la Integració d’Astúries elaboren el material emprant diferents eines d’edició.

Perquè ens expliqui molt millor el projecte, hem volgut que passi per Ràdio Ciutat de Tarragona la Mabel García, la coordinadora del projecte a la Muntayeta.

 

EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA

El Port de Tarragona ha presentat l’Agrifood, el congrés Internacional del sector agroalimentari que acollirà els dies 14 i 15 d’abril, a més a més ha demanat la millora de les infraestructures, ens n’explica més detalls el Quim Pons.

El Síndic de Greuges de Catalunya va atendre 252 queixes i consultes a Tarragona ciutat durant l’any 2015, que suposen més del 50 per cent de les actuacions a la comarca del Tarragonès, que en va rebre 405.

Per temàtiques, les qüestions socials són les que més van motivar la ciutadania a acudir al Síndic, destacant els temes de salut. Els temes relacionats amb el consum han suposat el 20 per cent de les queixes i ha continuació els precedeixen els de l’administració pública i els tributs.

I parlem ara de política, perquè el portaveu del grup Municipal de Convergència Democràtica de Catalunya, Albert Abelló, ha valorat l’increment de la despesa en càrrecs de confiança per part de l’equip de govern.

Albert Abelló ha destacat l’absoluta manca de respecte i consideració que el nou govern format per PSC, PP i Unió, té cap a la ciutadania, que hauran de pagar el conseqüent increment de la despesa municipal.

Abelló també ha explicat que no dubte que sigui legal, però considera que no es moral, ètic ni just que un Ajuntament que arrossega un deute de 249 milions d’euros continuï gastant més del que pot i ho faci, no per projectes de ciutat, sinó per col·locar cinc assessors

I també us volem explicar que la Guàrdia Urbana ha detingut a tres persones aquesta matinada per un presumpte delicte de robatori amb força.

Els fets han succeït quan un veí ha alertat sobre tres persones que semblava que havien trencat un vidre d’un vehicle estacionat al carrer Sant Antoni Maria Claret.

Una dotació de la Guàrdia Urbana ha localitzat a tres persones que tenien antecedents per robatoris al carrer Rovira i Virgili amb Estanislau Figueras i que portaven estris per trencar vidres. En total han ocasionat danys a fins a quatre vehicles.

 

TEMPS

I pel que fa al temps, matí de canvis que ha vist com les nuvolades han deixat lleugeres precipitacions. De cara a la tarda s’han obert clarianes que han deixat  un cel seré i s’espera que continuï aquesta estabilitat. La temperatures s’han mantingut i s’espera una màxima de 18 i una mínima de 10 a la ciutat de TGN.

TEMP. MÀXIMA 18 / MÍN. 10

 

PREVISIONS

Aquest divendres a les 12 del migdia a l’Ajuntament de Tarragona és presentarà el cartell de la Setmana Santa 2016 a la ciutat, on hi intervindran el conseller de Cultura, Josep Maria Prats i el president de la Agrupació d’Associacions de Setmana Santa, Joaquim Julià.

A més a més, a dos quarts de nou del vespre a la Sala Trono tindrà lloc la obra EXPRÉS, DE QUIQUE CULEBRAS i en l’apartat musical, la la Sala Zero comptarà a partir de les deu de la nit, amb l’actuació dels NYANDÚ, que presenten el seu nou disc BUM!

Foto: Cedida

PUBLICITAT