Foment anuncia el concurs per les obres de l’estació de Tarragona

TRENS-300x225

PUBLICITAT

Com si del fred que estem esperant tots des de que va començar aquest hivern estrany es tractés, el Ministerio de Fomento ha decidit per fi fer el primer pas per la millora de l’estació de trens de Tarragona.

És un primer pas només i arriba amb un Govern en funcions però que serveix perquè la famosa carta de Ballesteros tingui un retorn en forma de concessió per la ciutat.

Ho llegim a la portada del Diari Mes Tarragona on s’explica que el Ministeri ha treu a concurs les obres per l’Estació que tindran un cost que superarà en poc els 5.5 milions d’euros per la seva licitació.

Tarragona seguirà apostant per un museu de la Setmana Santa ho va explicar l’actual conseller de cultura del nou Govern Municipal, Josep Maria Prats.

Prats ha assegurat que la intenció és poder crear un espai on es puguin veure tot l’any els passos i que Tarragona pugui donar valor a un patrimoni artístic i cultural de la rellevància de la seva Setmana Santa.

Prats ho ha dit aprofitant la presentació del nou cartell de Setmana Santa. Un cartell que es dibuixa sobre el fons dels seminari i amb la foscor d’un divendres Sant. El cartell és una fotografia de Lluís Amenós.

Els Mossos d’Esquadra han detingut a una banda organitzada que es dedicava a robar a gent gran als caixes automàtics.

El modus operandi era mitjançant la distracció d’aquestes persones i aprofitant un moment de confusió agafaven els sobres que havien tret del caixer i molts cops sense que la víctima se n’adonés robaven els diners en metàl·lic.

La banda actuava a Tarragona i en total hi ha quatre persones detingudes. Tres Homes i una dona.

L’Ajuntament de Tarragona ha tornat a enviar un nou termini a l’empresa que gestiona Ca l’Ardiaca per presentar el projecte definitiu.

La Portaveu del Govern, Begoña Floria, va explicar que s’ha obert un expedient disciplinari a el Grup Artal, gestor de l’edifici a causa de la deixadesa del lloc.

Floria va assegurar que no tenen constància que la casa del costat estigui ocupada i que no han rebut cap denúncia.

La mateixa portaveu del Govern s’ha pronunciat els últims dies sobre la marxa de l’escola britànica Jigsaw a El Catllar. Per Floria Tarragona ha perdut una nova oportunitat.

L’escola ja ha fet oficial la seva decisió de no fer el centre a Tarragona i ho ha comunicat a les famílies que han vist amb bons ulls la nova ubicació.

És la veu de Muriel Casals la que va ser presidenta d’Omnium Cultural ,Diputada de Junts pel Sí i una de les grans impulsores del procés social i polític que viu el país. Casals no ha superat les ferides provocades després de ser atropellada per una bicicleta i ha mort aquest cap de setmana. Institucions i personalitats del país han dit el darrer adéu a Muriel Casals.

En futbol hem estat molt pendents aquest diumenge de la Jornada. El Nàstic va dormir la nit de dissabte en ascens directe a primera divisió i podríem dir que els resultats han acompanyat a mitges i els de Vicente Moreno són ara quarts en solitari a la classificació de Segona A després de guanyar 1 a 0 a l’Elx amb gol de Jose Naranjo.

El Nàstic té 41 punts i es troba en play-off d’ascens a dos punts de l’ascens directe que marca el Leganés i a sis del líder l’Alabés.

També cap de setmana amb bones notícies pel CBT. Els de Berni Àlvarez han estat el primer equip en ser capaç de guanyar aquesta temporada a la pista del Boulevard d’Avila on els tarragonins es van imposar per 61 a 67.

Els del Serrallo segueixen de ple en la lluita pel play-off d’ascens i igualen resgistres amb 9 Victòries per 9 Derrotes.

EL TEMPS

 Serà tema de conversa segurament aquesta setmana i és que arriba el fred.

Després d’un dels hiverns més càlids dels darrers anys aquesta setmana les temperatures seran més normals per l’època de l’any en la que ens trobem i els termòmetres no s’enfilaran en cap cas amb els 23 o 24 graus que hem tingut aquest cap de setmana. A més a més les mínimes poden fregar els zero graus a partir d’aquest mateix dimecres.

Els més matiners s’han llevat encara amb el cel carregat i aquest matí seguirà amb la mateixa sensació del cap de setmana d’inestabilitat però amb una mica de tot. En principi no ha de ploure i l’entrada de mestral ja ha fet baixar les temperatures de bon matí les temperatures. .

El vent pot bufar amb certa intensitat i hi ha un avís per del Servei Meteorològic de Catalunya per temporal de mar.

Avui les temperatures màximes respecte a aquest cap de setmana han baixat uns sis graus i les mínimes entre quatre i cinc graus i seguiran baixant els pròxims dies amb rigorós fred d’hivern. Toca tapar-se

TEMP MÀXIMA 16   MÍM 7

 

PUBLICITAT