Alejandro presenta la seva “millor llista”

llistaPP

PUBLICITAT

Alejandro Fernández no s’ha amagat gens a l’hora de parlar d’una llista segons ell guanyadora, que incorpora als millors i que està més que capacitada per governar. Aquest ha de ser segons Alejandro el principal objectiu del PP a Tarragona.

Entre els set primers només una idependent la número 2 Immaculada Rodríguez. Jordi Roca, José Luís Martín, María Isabel Negueruela,Josep Acero i Mariano Herráiz, encapçalen la candidatura popular.

Alejandro ha parlat directament de la millor llista que han fet mai els populars a Tarragona i n’ha destacat el paper dels barris.

El PP ha escollit el Moll de pescadors del Serrallo per presentar la llista per dues vessants, una postiva i l’altra negativa: “La positiva és l’efecte que pot tenir transformar la ciutat per apropar-la al mar”, i la negativa, la manca d’aparcaments i el cost que tenen, “que provoca les protestes dels restauradors”.

Aquest dilluns a la tarda s’ha tancat el període de presentació de candidatures de cara a les municipals d’aquest pròxim mes de maig.

Tarragona serà pionera en un sistema de control de la contaminació dels autobusos que pretén reduir la contaminació de la ciutat en un 12% els pròxim anys.

El control es farà en una primera fase en 10 busos municipals.

La consellera de mobilitat, Begoña Floria, ha destacata que el sistema es podria aplicar a altres vehicles i que el fet de ser dinàmic servirà per a poder mesura exactament la contaminació per arribar amb temps als protocols marcats per l’any 2017.

De forma paral·lela, l’Ajuntament ha iniciat cursos formatius a alguns dels conductors dels autobusos municipals per tal d’aconseguir una “circulació més eficient”. Amb una conducció més eficient, l’EMT preveu una reducció del 7% en el combustible del bus urbà. Un percentatge que, a final d’any, ha de permetre estaviar 3,64 litres cada 100 quilòmetres

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha estat el primer centre hospitalari a Catalunya i a l’Estat que ha reconstruït la mandíbula d’un pacient trasplantant-li cresta ilíaca de la pelvis, una intervenció que es va fer ara fa un any. El temps transcorregut ha servit per descartar complicacions, i per això es fa pública ara.

L’avantatge principal d’aquesta tècnica és la disminució del temps intraoperatori, ja que els moviments quirúrgics es fan prèviament en un ordinador i el cirurgià sap exactament com i on ha d’intervenir gràcies a l’assistència de la navegació i les fèrules o guies de tall. Això implica també una disminució dels costos i de la durada de l’ingrés hospitalari i un augment de la seguretat dels pacients.

El Tribunal Suprem ha confirmat la sanció d’un any de suspensió de funcions imposada a un jutge penal de Tarragona per una falta molt greu de retard injustificat de processos i causes, ja que dictava massa poques sentències. L’alt tribunal ha desestimat el recurs presentat contra l’acord del ple del Consell General del Poder Judicial que el va decidir sancionar. Segons aquest òrgan, el magistrat va ser el jutge penal de tot l’estat espanyol que va dictar menys sentències durant l’any 2012. Així, aquell any en va dictar 107, quan la mitjana catalana era de 451 i, a l’Estat, de 464. L’any 2011, el mateix jutjat -al qual el jutge es va incorporar al novembre- va dictar 396 sentències.

Tarragona s’ha sumat al dol pels fets de l’Institut de la Sagrera de Barcelona.

L’Ajuntament mitjançant l’alcalde i la consellera d’ensenyament han enviat el condol a les persones més properes al mestre assassinat i al centre educatiu.

També s’han suspès diferents actes previstos per la tarda d’aquest dilluns.

Pel que fa el temps, no deixarem enrere els núvols que seguiran tapant el cel durant bona part del dia. El sol però s’imposarà al tram central de la jornada. En principi no s’esperen ruixats que sí que podrien arribar ben entrada la matinada i ja de cara dimecres al matí.

Temperatures estables potser les màximes un pèl més altes.

TEMP: 23 MAX 10 Mín

 

 

 

PUBLICITAT