Amar Addadi arriba a Tarragona per avaluar in situ els preparatius dels Jocs

D'esquerra a dreta: Amar Addadi, president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis; Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona i president del Comitè Organitzador; Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol, i Ramon Cuadrat, director general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017, durant la roda de premsa. (Horitzontal)

PUBLICITAT

El comitè organitzadors dels Jocs Mediterranis es reuneix els pròxims dos dies a Tarragona per posar fil a l’agulla a uns Jocs que segueixen plens d’interrogants però que comencen a encarar la seva recta final.

La visita del president Addadi no deixa de ser una trobada ordinària però que a ningú se li escapa que per posar notar als deures fets per Tarragona.

A les últimes hores i per tenir suposem més tranquil a Addadi i al comitè dels Jocs s’ha fet oficiós que no oficial que els Atletes estaran a Port Aventura.

Com dèiem la vila Mediterrània anirà a Port Aventura tot i que encara no s’ha fet oficial.

Ens ho explica amb més detalls el Carles Cortés.

Ajuntament i Generalitat signaran a finals de mes un conveni marc on s’inclourà entre d’altres aspectes la museïtzació del Pretori i el Circ.

El conveni es signarà coincidint amb la commemoració dels 15 anys de la nominació del Conjunt de Tarraco com Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Segons llegim al Tarragona21, el conveni comportarà diferents acords sectorials on destaca també la gestió conjunta del Patrimoni de Tarraco.

Tarragona vol celebrar els 15 anys de ciutat Patrimoni de la Humanitat projectant aquest interès pel patrimoni cultural. L’Ajuntament presenta aquest migdia els treballs que estan fent investigadors de la universitat de Southampton conjuntament amb arqueòlegs de l’ICAC, a la part baixa de la ciutat per delimitar exactament on es trobava el Port o els Ports de l’antiga Tarraco.

La CUP proposa controlar i auditar el deute de Tarragona.

Actualment el deute de l’Ajuntament estaria situat per sobre dels 200M d’euros i des de la CUP es vol saber exactament de quin tipus de deute es tracte com ha explicat la seva portaveu, Laia Estrada. Tarragona és una de les ciutats més endeutades segons la CUP tot i els prop de 4.000 euros que paga cada família d’impostos directes o indirectes a la ciutat cada any.

Una de les sorpreses a les llistes del pròxim 20 de desembre ha estat la de Jordi Roca. El nou cap de llista del PP a les eleccions al congrés espanyol que feia oficial la seva candidatura aquesta setmana i que avui passa per l’INFO de RCTGN amb el Jesús Sarmiento.

La pel·lícula de la tarragonina, Anna M. Bofarull, “Sonata per a Violoncel” fa oficial la seva preestrena a Tarragona el pròxim dimarts dia 17. L’opera prima de Bofarull es podrà veure als Ocines de les Gavarres tres dies abans que arribi a les sales catalanes i espanyoles. Ho farà en versió original catalana a totes les sales.

La Sala Zero de Tarragona ha tornat a rebre una nominació a la millor programació musical pels premis ARC.

Un dels propietaris de la sala Angel Lopera parla d’aquest premi com un valor afegit per una sala que intenta retrobar-se amb la música en directe en un mercat complicat com Tarragona. La Zero competirà amb sales de renom com les barcelonines Razzmataz, Jamboree o la Salamandra de l’Hospitalet, en uns premis que s’entregaran el pròxim 14 de desembre. La sala tarragonina programa uns 90 concerts a l’any entre els noms destacats dels pròxims mesos Mishima tornarà a la zero el 19 de desembre i el concert de comiat especial dels Bongo Botrako el dia de Sant Esteve 26 de desembre.

EL TEMPS

Cel ras amb l’aparició d’ algun núvol més de cara a la tarda i sobretot al vespre que fins i tot podria deixar alguna gota entre aquesta nit i la matinada de divendres. Serien gotellades molt puntuals.

El sol ha de tornar a dominar la jornada així sí amb temperatures una mica més baixes.

TEMP MÀXIMA 19 MÍM 11

 

Foto de portada: Visita d’Addadi a Tarragona. El PuntAvui
PUBLICITAT