Ballesteros comença les converses per buscar aliats al consistori

IMG_2898

PUBLICITAT

La plurarilitat de l’Ajuntament de Tarragona obligarà a arribar a pactes a la llista més votada que encapçala Josep Fèlix Ballesteros.

L’actual alcalde de Tarragona es planteja seguir governant amb majoria simple ja que l’aritmètica de partits li permet amb certa comoditat.

Els pactes poden ser puntuals o bé de legislatura com ja ha avisat Ballesteros.

Des dels dos principals partits de l’oposició Ciutadans i ERC els seus candidats han enviat un missatge clar a Ballesteros. Ruben Viñuales, líder de Ciutadans a Tarragona, ha reclamat a l’alcalde que no pacti i governi en minoria i Pau Ricomà ha posat com a condició que el PSC tingui més sensibilitat cap el procés català.

La governabilitat de l’Ajuntament de Tarragona en majoria simple per part de Ballesteros s’explica per la fragmentació de l’arc polític del consistori amb fins a set forces representades i per la patacada de CiU.

Escoltem l’opinió que ens envien per Whatts APP. Els periodistes Raquel Sans i Octavi Saumell.

 

Ensurt al poligon químic de ponent a causa d’una fuita d’òxid nitrogen a la planta de la química Nitricomax.

Un núvol de color taronge va obligor a activar el Plaseqta en fase d’alerta i alguns ciutadans van patir episodis de picors.

Tècnics de Qualitat Ambiental han comprovat que els valors de concentració del producte en l’aire no eren de risc. L’incident s’ha produït en avariar-se un bescanviador que ha provocat la sortida de gasos del procés de producció, segons informacions de l’empresa.

Pel color i productes químics amb els que es treballa a les instal·lacions afectades, el núvol podria estar format per vapors nitrosos (òxids de nitrogen) i per tant podia ser tòxic inicialment. Per aquests motius s’ha posat en alerta de forma preventiva el Plasecqat seguint els protocols establerts.

A l’incident hi han treballat cinc dotacions de bombers i també bombers del polígigon químic.

Pel que fa el temps, Calor i sol durant tota la jornada. Amb les temperatures màximes enfilant-se i les mínimes pujans entre un i dos graus.

TEMP MÀX 27 MÍN 14

 

IMG_2898

PUBLICITAT