Ballesteros demana un compromís ferm per BCNWorld i el nou MNAT al Govern de Puigdemont

el_nou_govern_de_carles_puigdemont_429138

PUBLICITAT

Ja tenim Govern consolidat amb càrrecs i més càrrec ja designats i amb repartiment territorial inclòs. Com ja sabem des de fa uns dies la quota tarragonina al nou Govern de Carles Puigdemont son Jordi Jané com a conseller d’interior i Meritxell Ruiz a ensenyament, en les últimes hores també s’ha conegut el salt del fins ara Delegat a Tarragona, Quim Nin que serà el nou secretari general de presidència i per tant mà dreta Neus Munté.

Des de Tarragona l’alcalde Ballesteros ja ha fet carta als reis endarrerida i ha parlat de bones relacions amb alguns consellers i demana per Barcelona World.

Tarragona ha tornat a demanar la fi de la violència masclista amb un silenci rigorós i respectuós a la Plaça de la Font per recordar el que tristament és la primera víctima d’aquesta xacra aquest 2016.

La Belinda, una veïna de Vila-seca, que va ser assassinada per la seva exparella en aquest localitat.

L’alcalde Ballesteros ha demanar fer conèixer aquests casos per posar fi a la violència masclista. L’alcalde de Vila-seca i President de la Diputació, Josep Poblet, afectat pels fets s’ha sumat a la concentració de Tarragona. Poblet ha manifestat el seu rebuig frontal a la violència masclista i ha explicat que han estat donant suport a les filles de la dona morta. Les xifres són esgarrifoses ja que els darrers 8 anys a Tarragona des del desplegament dels Mossos, s’han registrat més de 500 denúncies per maltractaments a la ciutat. És per fer-nos ho mirar tots plegats.

Avui fa exactament 77 anys que les tropes nacionals entraven a Tarragona va ser a les 3 de la tarda d’un 15 de gener de 1939 i es posava fi així a la Guerra Civil.

Aquella victòria de l’exercit alçat contra la república va significar 40 anys de dictadura i de repressió al país i a Tarragona que va anar veient com diferents indrets de la ciutat es convertien en autèntiques goles de llop.

És per això que des del Fòrum de Tarragona per la Memòria es volen recuperar aquests indrets per no caure en l’oblit.

El ple de l’Ajutament de Tarragona es trasllada del 22 de gener al 25 i les formacions polítiques han començat a presentar les seves mocions que avui faran arribar a la Junta de Portaveus que s’ha de celebrar aquest matí.

Els dos últims en donar a conèixer les seves mocions ha estat C’s i ERC.

C’s ha proposat convertir el Banc d’Espanya en el nou Museu del Nàstic una proposta que com dèiem s’entrarà a plenari i ERC reclama a ADIF que s’acceleri, bé que s’engegui de fet el projecte del pas soterrat per cotxes a la Plaça dels Carros com ha explicat el seu portaveu Pau Ricomà.

Actualment el pas soterrat és nomes per a vianants i des d’ERC es considera que això fa que es congestioni tot el barri del Port perquè tots els cotxes només tenen l’entrada del Pont del Serrallo. Per ERC és una causa de desconnexió amb la zona marítima de la ciutat.

Encara en terreny polític de la ciutat la CUP ha emès un comunicat on s’oposa a l’ampliació que ha anunciat l’empresa Nitricomax per la seva planta a La Canonja. Laia Estrada i Joan Pons, regidors de la CUP de Tarragona i de La Canonja, recorden que aquesta empresa va ser la responsable de la fuita d’òxid nitrós que el 25 de maig va provocar afectacions diverses a veïns i veïnes del barri de Bonavista (Tarragona) i a la Canonja, situats a uns 800 metres de l’empresa. Els cupaires recorden altres episodis amb delictes mediambientals no sancionats a l’empresa.

En un dia on s’han tornat a activar les mobilitzacions per demanar la gratuÏtat de l’AP7 i les millores a la N340. Les concentracions s’han fet a les terres de l’Ebre però diferents alcaldes del pacte de Berà hi han assistit entre aquests l’actual Diputat al congrés espanyol i alcalde d’Altafulla Fèlix Alonso des d’Altafulla Ràdio ens en dóna més detalls la Carla Gómez.

I en esports el Nàstic sembla la Rambla en hora punta jugadors que arriben i volen marxar. De moment encallada la sortida de Rocha direcció a Houston i Anibal amagat.

Ens ho explica el Carles Cortés

Aquest diumenge el Nàstic vista el camp de l’Alabès i a Tarragona es disputa la sisena edició de la Marató Costa Daurada amb la participació d’uns 1700 atletes, rècord de la prova.

EL TEMPS

Segueixen baixant les temperatures ho fan de forma gradual i quan es notarà més serà el cap de setmana.

El vent que ha bufat ho seguirà fent entrant de nord de bon matí i girant cap a nord oest, perquè el mestral guanyi intensitat de cara a la tarda i vespre.

Dia mig tapat però on creiem que el sol ha de guanyar la partida.

TEMP MÀXIMA 14 MÍM 6

 

PUBLICITAT