Ballesteros diu que seria catastròfic que no es fessin els Jocs

20150817_113739

PUBLICITAT

L’alcalde de Tarragona ha tornat de vacances i ho ha fet amb una entrevista al 3.24 on obertament ha reconegut certa preocupació pels Jocs Mediterranis.

Ballesteros ha afirmat que seria catastròfic que no es fessin els Jocs a causa de la no aportació de l’Estat.

Josep Fèlix Ballesteros ha explicat que a la pròxima avaluació que han de passar els Jocs a Pescara obtindran una nota negativa a causa de la manca d’aquests famosos 15 milions d’euros.

Tot i això l’alcalde de Tarragona ha parlat de pla B i pla C per si no arriben els diners compromesos per l’Estat.

Uns diners que juntament amb els 8 milions del Mercat Centrals són els que reclama la ciutat a l’Estat.

Més enllà de les reclamacions econòmiques a l’Estat, Ballesteros ha seguit apostant pel model turístic de Tarragona i ha obert la ciutat i el port per acollir aquells creuers i aquells hotels que no vulgui Barcelona.

Les grades del circ recuperaran part de la seva versió original gràcies a l’arranjament que es farà a partir de finals de setembre.

Serà a la zona de la plaça dels Sedassos on es farà l’actuació i on podrà seure a les grades del circ com si es trobés a la Tarraco Romana.

L’actuació s’ha d’acabar abans de finals d’any té un pressupost de 242.000 euros i comptarà amb la subvenció de 181.000 euros gràcies a l’aportació de l’1,5% cultural del Govern espanyol.

Les obres suposaran un primer pas per musealitzar l’espai. Això suposarà per exemple tancar el passatge que uneix els Sedassos i el carrer dels Ferrers i restringir el pas només als veïns.

Aquesta actuació s’ha donat a conèixer el dia en que Tarragona ha fet oficial també la distinció de Valor Universal Excepcional per part de l’Unesco del seu patrimoni romà. Aquesta distinció dóna un valor afegit a la declaració de Patrimoni Mundial que ja té Tarragona des de l’any 2000. De fet aquest segell habitualment s’atorga pràcticament de forma conjunta amb la declaració de Patrimoni Mundial tot i que en aquesta ocasió ha trigat 15 anys en arribar.

Els testimonis de la mort d’un ciutadà senegalès ara fa una setmana a Salou han declarat al jutjat número 4 de Tarragona. Fins ara els tres senegalesos que han declarat s’haurien fet enrere de la seva primera versió i haurien dit a la jutgessa que no haurien vist amb claredat els fets.

Cap d’ells ha volgut fer declaracions només el germà de la víctima Ibrahima Sylla curt i ras ha dit que “ja ho hem explicat tot”.

Avui han de declarar dos testimonis més a més a més en les pròximes hores ho faran també els tres testimonis protegits.

El cas podria quedar arxivat en els pròxims dies si les declaracions mantenen la versió dels mossos d’esquadra. En cas que la jutgessa vegi proves contradictòries podria cridat a declarar a l’agent que estava amb la persona morta en el moment que aquesta va precipitar-se pel balcó.

Ull aquesta dada, més de 7.000 persones utilitzen cada nit els urinaris públics que s’han instal·lat a diferents llocs de la part alta durant aquestes festes de Sant Magí, la consellera de festes, Begoña Floria, ha sortir en defensa de l’acció presa des de l’Ajuntament després de les crítiques d’alguns grups de l’oposició.

Les xarxes socials per la seva banda han criticat la poca intimitat que tenen aquests espais. Sense cap mena de dubte dels més utilitzats durant les festes.

L’Ajuntament de Tarragona reclamarà al Port que s’intenti aturar la proliferació de coloms a la ciutat.

El nombre d’aquests animals ha augmentat en els darrers mesos i des del consistori es vol reclamar al l’autoritat portuària que augmenti les mesures per a restringir la seva proliferació. Els coloms s’alimenten majoritàriament del gra del port. El port de fet ja va deixar anar un parell aus rapinyaires per regular de forma natural la colònia de coloms.

Els hotelers de la Costa Daurada han fet balanç del pitjor Juliol dels darrers 15 anys.

Els beneficis segons els hotelers haurien baixat en un 25% respecte el darrer anys i l’ocupació situada en un 82% també ha disminuït en un 7%.

Pel que fa al temps: Les pluges més fortes han descarregat de nou de matinada tot i que fins ben bé al migdia hi ha possibilitat de ruixats i tempestes. A partir del migdia ha de començar a aclarir i a la tarda el sol s’imposarà.

Això sí ho farà amb temperatures baixes per l’època de l’any.

TEMP MÀXIMA 22 MÍM 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT