Ballesteros: “Em sento objecte d’una persecució política de la CUP”

IMG_3987

PUBLICITAT

L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha declarat aquest dimarts al matí al jutjat número 1 de Tarragona pel cas Inipro. Ho ha fet durant una bona estona, ja que l’alcalde de Tarragona ha entrat abans de dos quarts de deus del matí, hora en la qual havia estat citat a declarar, i ha sortit vora la 13h del migdia.

I seguim amb el cas Inipro, perquè aquest dimarts al matí l’exgerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials, Antonio Muñoz, qui també havia de comparèixer per declarar, no ho ha fet i finalment s’ha ajornat la seva vista al pròxim 1 de febrer a les dotze del migdia.

A més a més d’Antonio Muñoz i el propi alcalde Ballesteros, entre els investigats hi ha l’administrador d’Inipro Ricardo Campàs, el consultor José Gallet, l’administrador de l’empresa Itinere Enrique Miró i el militant socialista Alejandro Caballero, que juntament amb l’exregidora d’Acció Social, Victòria Pelegrín, declararan el pròxim 2 de febrer.

La llista d’investigats pel cas la completen Mario Bulzuri, Vasile Baltaretu, Juan Carlos Lozano i Maria Cecilia Mangini, tots quatre treballadors d’Inipro que estan citats a declarar el pròxim 9 de febrer.

Aquestes són la llista de persones investigades pel cas que declararan davant del jutge, però també ho faran sis testimonis a partir del 23 de febrer.

I recordem ara on es remunta el cas Inipro, ja que parteix d’una denúncia de la CUP a la fiscalia l’any 2013, quan encara no estava al consistori, en què s’apuntava que l’empresa Inipro es va adjudicar uns treballs relacionats amb serveis d’ajuda i d’integració d’immigrants de l’Ajuntament de Tarragona l’any 2010 i que aquests s’haurien prorrogat irregularment els anys 2011 i 2012.

La formació cupaire va justificar en el seu moment, diverses irregularitats per portar el cas a la fiscalia: l’absència de motius per a l’externalització del servei tenint en compte l’existència de personal propi de l’IMSS, la inexistència d’informació relativa a les activitats desenvolupades per Inipro a Tarragona o del personal contractat.

A més, apuntava a la impossibilitat de realitzar pròrrogues en el contracte o que s’hagués superat el pressupost màxim de licitació, que era d’uns aproximadament 60.000 euros i on s’hi haurien destinat finalment prop dels 300.000 euros en tres anys.

 

TEMPS

L’arribada d’un front ha deixat el cel enteranyinat durant tot el matí, les nuvolades persistiran també a la tarda però sense risc de precipitacions. Les temperatures s’han mantingut deixant una màxima de 17 graus i una mínima de 9 a la ciutat de TGN.

TEMP. MÀXIMA 17 / MÍN. 9

 

PREVISIONS

Aquest dimecres 27 a dos quarts de dotze del matí, l’ajuntament de Tarragona ha organitzat una visita al Pàrquing Jaume I pels mitjans de comunicació. En la visita hi assistirà la consellera i presidenta d’Aparcaments Municipals de Tarragona, Begoña Floria. A més a més, aquest mateix dimecres també per la tarda els portaveus dels diferents grups municipals de l’ajuntament també realitzaran la visita al Pàrquing Jaume I.

Foto: Quim Pons

PUBLICITAT