Ballesteros insisteix que es faran els Jocs del 2017

20160607_110115

PUBLICITAT

L’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros s’ha pronunciat de nou aquest dimarts sobre els jocs del 2017 i ha confirmat que es faran. Ballesteros ha deixat clar que estan fent gestions perquè arribin els 9 milions d’euros de l’Estat que falten, i que tant la construcció de les instal·lacions com el finançament privat van a bon ritme.

Ballesteros també ha respost a les paraules del president del Consejo Superior de Deportes, Miguel Cardenal que atribueix l’alarma al voltant dels Jocs a la proximitat de les eleccions. L’alcalde de Tarragona ha assegurat que els comicis no tenen res a veure.

_

El grup Municipal d’ERC ha fet balanç d’aquest primer any de mandat a l’Ajuntament de Tarragona i ha assegurat que l’equip de Govern no ha fet una lectura dels resultats que els tarragonins van mostrar a les urnes.

Pau Ricomà, el portaveu d’ERC, ha fet un repàs sobre els diversos temes d’actualitat que han colpejat la ciutat en aquests darrers mesos, com el cas Inipro i els Jocs del Mediterrani.

Sobre l’esdeveniment d’aquest proper 2017, Ricomà ha criticat la seva organització i ha explicat com seria un possible escenari de renúncia dels Jocs. Així ho ha explicat.

Ricomà també ha exposat que els Jocs s’haurien de posar damunt de la taula per comprovar com està actualment la situació i actuar en conseqüència a bases reals i no en diners que de moment no han arribat.

_

Per acabar amb l’incivisme  l’Ajuntament ha engegat la campanya “em comprometo amb Tarragona”. La primera fase d’aquesta iniciativa és la recollida d’excrements de gossos. Mitjançat aquesta campanya es vol sensibilitzar i educar als propietaris d’aquests animals de la necessitat de mantenir la ciutat neta. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha presentat avui la campanya.

Durant dos mesos 4 voluntaris recorreran diferents zones i barris de la ciutat per informar als propietaris de gossos sobre la campanya i les sancions per no complir l’ordenança municipal sobre convivència i ús dels espais públics. La multa per no portar lligats els animals i no recollir els seus excrements és de 100euros. Segons Ballesteros, l’Ajuntament vol que la gent es conscienciï abans que la propera tardor entri en vigor la nova ordenança específica per als animals a la via pública, que contempla multes més fortes als propietaris i que no es podran evitar, ja que tindran registrat l’ADN de tots els gossos.

La campanya “em comprometo amb Tarragona” contempla una segona acció d’aquí a finals d’any, en aquest cas sobre residus voluminosos i la brossa dipositada fora dels contenidors. L’any 2015 les accions incíviques com la neteja de pintades, els contenidors malmesos o la reposició de bancs i papereres van suposar a l’Ajuntament un cost de prop d’un milió d’euros.

 

_

I aquest dimecres volem conèixer un projecte que s’està gestant en el marc del patrimoni romà de Tàrraco i de la seva divulgació a les escoles.

Es traca del projecte Arrels, que encara es troba en fase de prova pilot, però que vol esdevenir un joc seriós per facilitar el coneixement del Circ Romà de Tarragona als alumnes i qui sap si més monuments de la ciutat o d’altres indrets.

Aquest és un fragment de l’entrevista amb un dels directors del projecte, Josep Maria Macias. La podreu trobar sencera a RCTGN.CAT.

_

Aquest dimarts  s’ha celebrat la darrera reunió del curs del Consell Municipal d’Infants. En l’acte presidit per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, els petits consellers han explicat la feina desenvolupada fins ara  i han exposat les seves propostes de cara al curs vinent , com organitzar una campanya per solucionar el problema del bullying i analitzar els problemes d’accessibilitat dels infants que van  amb cadira de rodes. Per la seva banda, el grup de joves d’ESO han proposat modificar el reglament del Consell per poder formar-ne part de ple dret i que es converteixi en un Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Tarragona.

El Consell Municipal d’Infants està format per 40 escolars de 5è i 6è de Primària i per un grup de 8 joves d’ESO, de diferents centres escolars. L’acte ha finalitzat amb el lliurament de diplomes d’agraïment als nens i nenes de 6è que han finalitzat ja el seu mandat.

I parlant de nens i joves a partir d’avui ja poden inscriure’s a les més de 60 activitats de l’Estiu TarragonaJove.

_

Un intern del mòdul 2 del Centre Penitenciari Mas d’Enric del Catllar a Tarragona, va provocar un incendi a la seva cel·la cap a les tres de la matinada d’aquest dimarts, els funcionaris van apagat el foc amb un extintor però el fum es va estendre ràpidament, amb la qual una dotació de bomber va haver d’evacuar el mòdul.

L’ intern que va causar el foc ho va fer amb un encenedor i calant foc al seu matalàs, en senyal de protesta per la mala qualitat del menjar del centre penitenciari i solidaritzant-se amb tres companys que la nit passda haurien estat aïllats per no haver accedit a menjar els àpats que els van servir.

Els serveis mèdics van haver de traslladar cinc interns a l’Hospital de Santa Tecla per inhalació de fum, entre ells, el que hauria provocat l’incendi en el mòdul 2.

 

APUNT

Si us agrada la música i us va agradar Oh Happy Day, aquest dimecres teniu una cita obligada a dos quarts de set de la tarda a la Biblioteca Pública de Tarragona, on el Quartet Melt, el grup guanyador en la darrera edició del programa, impartirà una tertúlia musical per conèixer de més a prop el jove quartet vocal i compartir la seva passió per la música.

A més, aquest dimecres no us podeu perdre la transmissió del Nàstic amb l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona, en el partit que enfrontarà al conjunt grana a Pamplona contra l’Osasuna, a partir de dos quarts de vuit del vespres.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT