Ballesteros reconeix contactes amb la intel·ligència espanyola per prevenir el gihadisme a Tarragona

1428472797418

PUBLICITAT

Les comarques tarragonines segueixen a l’ull de l’huracà pels moviments gihadistes. Després de les diferents detencions a Catalunya i especialment a Valls, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que es treballa amb els diferents cossos policials i el CNI des de fa quatre anys en la prevenció i detecció de possibles cèl·lules gihadistes a la ciutat.

Ballesteros ha apuntat com a principals focus a les mezquites de Reus, Salou i Torredembarra.

L’alcalde ha explicat que la situació estratègica de les comarques tarragonines i la presència d’infraestructures com nuclears, químiques, port i aeroport fan que el nivell d’alerta per possibles atemptats segueixi alt. Cal recordar que actualment el nivell a tot el territori català està situat en alerta 4 en una escala sobre 5.

La col·lecció de cromos dels Tarragonins il·lustres segueix centrant la pre-campanya a les municipals del mes de maig a Tarragona.

Albert Abelló ha decidit rectificar i eliminar el cromo que feria la sensibilitat dels malalts mentals. El cromo número 58 dedicat al reusenc Pere Mata, havia rebut moltes crítiques i fins i tot les queixes formals des del centre de la Muntanyeta.

En precampanya encara, Ballesteros ha presentat de forma oficial la segona edició del Tarragona M’enamora. Ho ha fet amb una fotografia de Mossèn Tomàs al Portal del Carro. Ballesteros ha explicat que Mossèn Tomàs el va casar un 14 d’abril i que aquest és un racó especial de la ciutat.

I un darrer apunt de precampanya ja que ERC ha denunciat la manca d’inversió en infraestructures que rep Tarragona. Pau Ricomà ho fa després de la negativa de la multinacional Daimler d’apostar per les instal·lacions port de Tarragona.

La URV ha condemnat mitjançant un comunicat l’atemptat que va patir la comunitat Universitària de a Kenya on hi van morir 147 estudiants. Des de la Universitat Tarragonina s’ha volgut expressar el condol cap a les víctimes i els seus familiars. Al comunicat s’hi pot llegir. « la universitat rebutja qualsevol discriminació per raons de nacionalitat, religió, sexe o raça. Per això considerem aquest atac a la comunitat universitària com un atemptat contra els esforços per construir una societat basada en el coneixement, la racionalitat i l’humanisme, i alertem que ens afecta a tots els qui defensem els drets humans per sobre de tot».

Pel que fa al temps l’anticicló primaveral segueix marcant una setmana força monòtona. Només al final del dia els núvols podrien guanyar la partida al sol. Uns núvols que arriben amb una pertorbació desgastada provinent del sud de la península ibèrica que no ha de deixar ruixats però que pot fer baixar un o dos graus les temperatures els pròxims dies.

 

Foto:CCMA

 

 

PUBLICITAT