BIC Graphic presenta un ERO per acomiadar 136 treballadors tarragonins

PUBLICITAT

L’empresa BIC Graphic vol realitzar un Expedient de Regulació d’Ocupació que afectarà 136 treballadors de la planta de Tarragona. Els representants de la companyia ho van notificar ahir als representants del comitè d’empresa, que han expressat la seva disconformitat i preocupació amb la mesura. Els 136 afectats corresponen a 69 persones de producció i 67 d’administració.

La companyia justifica els acomiadaments per raons econòmiques, ,organitzatives i de producció. Cal recordar que el grup empresarial l’any passat va anunciar uns beneficis d’uns 400 milions d’euros a nivell mundial. A més, fa tot just 14 mesos que la direcció havia anunciat un pla estratègic per reorientar la línia de producció que ara s’ha vist afectada.

A banda, l’ERO també podria afectar al centre de treball de La Granada, a l’Alt Penedès, que tancaria totalment, deixant al carrer 32 persones. Des dels sindicats s’ha demanat la retirada total de l’ERO i que s’estudiïn mesures alternatives.

 

PATXI LÓPEZ A TARRAGONA

El candidat a la Secretaria General del PSOE, Patxi López, serà aquest dissabte a Tarragona. El que va ser lehendakari basc primera farà una reunió amb primers secretaris de federacions locals, i després es reunirà amb afiliats i simpatitzants socialistes de les comarques tarragonines. L’objectiu és explicar les seves propostes polítiques i programàtiques per tal de recollir suports de cara a les primàries dels socialistes, on té com a rivals a Susana Díaz i Pedro Sánchez.

Els socialistes tarragonins no tenen una posició conjunta sobre quin candidat han d’escollir, sinó que els militants decidiran lliurement.

Begoña Floría, membre de l’executiva de la federació local del PSC, i portaveu de l’Ajuntament de la ciutat, es mostra obertament partidària de Patxi López.

 

 EL TEMPS

Per aquest dissabte a la tarda continuarà el bon temps, amb molta presència del sol i temperatures que poden arribar als 20 graus, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Per Sant Jordi la temperatura fins i tot es pot enfilar una mica més, però està previst que apareguin alguns núvols que poden tapar una mica la visibilitat. Tot i això no hi ha risc de pluja.

 

L’APUNT

L’Ajuntament i Espimsa han convocat un concurs d’Instagram sobre el Nou Mercat Central. Per participar-hi, s’han de penjar les fotos amb el hashtag #Nou Mercat TGN, tot junt. Hi ha temps fins el 15 de maig. L’organització triarà 5 finalistes, i els dos guanyadors finals els triaran els usuaris. En joc hi ha un val de 100 euros i un altre de 50 per gastar a les parades del mercat.

PUBLICITAT