Els Bombers realitzen 37 serveis a la comarca la nit de Sant Joan

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 8 del vespre d’ahir i fins les 8 d’aquest matí, un total de 1.291 serveis a tota Catalunya. La major part ha estat per extinció d’incendis de vegetació, sobretot urbana, però també agrícola i forestal. De forestals se n’han atès 589, una xifra superior als 524 de l’any passat.

PUBLICITAT

Al Tarragonès, han realitzat fins a 37 serveis, dels quals 18 han estat per incendis de vegetació, 15 per focs en contenidors, vehicles o habitatges i 3 serveis més per altres situacions d’emergència. La majoria, es van produir a partir de les 12 de la nit.

 

DIADA CASTELLERA

Les quatre colles castelleres de la ciutat protagonitzaran la tradicional Diada de Sant Joan. Serà a la plaça de la Font a partir de dos quarts de vuit del vespre. Obriran plaça els castellers de Sant Pere i Sant Pau, que sembla que no intentaran el pilar de 7 amb folre. Apostaran doncs per Castells de 8.

Els seguirà la Colla Jove, que es planteja intentar el primer 9 de 8 de la temporada. L’acompanyarien de Castells de 8 i mig, tot i que no descarten alguna construcción de 9.

Pel què fa al Serrallo apostaran per estructures de set pisos; mentre que els Xiquets de Tarragona volen ajuntar, per primera vegada en una mateixa diada, el 2d8 amb folre, el 5d8, el 4d8 amb agulla i el pilar de 7 amb folre.

 

AJUTS ALS ESTUDIANTS

La URV felicita a Generalitat per la nova proposta d’ajuts a estudiants universitaris, però demana prudència. Segons Arantxa Capdevila XXX, el problema podria arribar quan el descompte que s’aplica als estudiants l’ha d’assumir la universitat, en lloc de la Generalitat. Segons Capdevila, des de la crisi, les retallades en inversió a les universitats han estat prou importants perquè els centres no puguin fer-se càrrec de més despeses. La sentim.

El nou decret proposa una rebaixa de fins al 80% en la matrícula dels estudiants amb les rendes més baixes, un estalvi d’entre 452 i 712 euros. És una rebaixa important, sobretot tenint en compte que els preus dels estudis universitaris no deixen d’augmentar. A més a més, la URV és la universitat catalana que més alumnes de baix nivell adquisitiu rep, així que serà la més beneficiada.

D’altra banda, també s’han aplicat descomptes a tots els màsters.

 

NÀSTIC

El Nàstic de Tarragona ha començat a moure fitxa per confeccionar la plantilla per la pròxima temporada. Amb l’arribada de Lluís Carreras han començat a sonar els primers noms de possibles incorporacions en aquest mercat d’estiu.

Els dos que van sonar a principis d’aquesta setmana, Jean Marie Dongou i Manu Lanzarote, són dues de les opcions que agraden al tècnic de Sant Pol de Mar i que ja coneix de la seva etapa la temporada passada amb el Zaragoza.

Aquest mateix divendres el rotatiu Heraldo d’Aragó, publicava l’interès també del conjunt grana en el central Macky Bagnack.

Un altre jugador com Dongou, format al planter del Barça, jove i amb molta projecció.

Ambdós acaben contracte aquest mes de juny amb el conjunt aragonès i agraden a Carreras. Dels que ha sonat, més incert és Lanzarote, que té contracte i no està disposat a marxar a no ser que el club ja no compti amb ell.

 

EL TEMPS

Durant aquest dissabte continuarà la calor, amb temperatures que poden arribar als 30 graus a la ciutat. De cara a diumenge, situació estable, toti que el termòmetre pot caure molt lleugerament.

 

L’APUNT

El grup Cantabambolines, de l’Estudi de Música, interpretarà aquest proper dimarts a les 8 del vespre l’espectacle de Teatre Musical “El flautista”. Serà al Teatret del Serrallo sota la direcció de Marc Chornet i Teresa Valls.

 

Foto: @Bomberscat

PUBLICITAT