|Daily| Combatre la solitud

Àpats contra la solitud no desitjada

A Tarragona s’ha fet una enquesta a les persones de més de 80 anys de la Part Baixa, i un 58% d’aquestes es troben en situació d’aïllament social. Tot i això, cal destacar que només un 7% no tenen a ningú amb qui parlar durant 24 hores. La Consellera de Serveis Socials, Inés Solé, ha explicat que volen estendre aquest estudi arreu de la ciutat, i que els serveix per prendre mesures. Davant tot plegat, engegaran una prova pilot en dos centres de gent gran; al del centre, i al de Sant Salvador. Es tracta dels àpats en companyia, uns dinars que es serviran de dilluns a divendres a aquelles persones que ho sol·licitin per un preu de 4,5 euros. La idea és que inicialment s’oferiran entre 15 i 20 places a cada centre, però no cal anar-hi tota la setmana només aquells dies que es vol. (escolta-ho)

gent gran 2

L’alcalde de Tarragona vol controlar el flux de visitants

PUBLICITAT

El Conseller de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, avançava que el 6 de juny començaran les obres per convertir l’Antiga Audiència en la nova oficina de turisme. L’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha explicat al programa de Ràdio Ciutat de Tarragona, Bon Dia Tarragona, que es tracta d’unes obres importants. Ricomà assegura que serà un espai vinculat a la volta del Pallol, i que la majoria de turistes entren per aquesta zona. En aquest sentit, l’alcalde de la ciutat, ha reclamat controlar el flux de visitants. (escolta-ho)

Comerç organitza un cap de setmana d’activitats per “ocupar els carrers”

Aquest cap de setmana els carrers de la ciutat de Tarragona estaran plens d’activitats dinamitzadores. Aprofitant alguns actes culturals i festius com els Tres Tombs o el Dixieland, la conselleria de Comerç ha afegit un seguit de propostes amb l’objectiu de fer sortir a la gent al carrer. En aquest sentit, han organitzat un contacontes itinerant per reforçar els tres tombs. També es realitzaran dos circuits itinerants de swing que es trobaran al Metropol a les 20 h on realitzaran una batalla de música conjunta. A la plaça del Fòrum es repeteix la iniciativa del Fira Fòrum Vinarium després de l’èxit de l’edició de tardor. Novament, es duran a terme diferents tasts de vins, caves, vermuts i cerveses acompanyats de diferents tapes i activitats com la xaranga Tocabemolls, una violinista i un fotomaton. (escolta-ho)

Segueix-nos i subscriu-te a SpotifyIvoox i Apple Podcast.

PUBLICITAT