|Daily| La Torre dels Escipions no perilla

La Torre dels Escipions podria estar oberta al públic la setmana que ve

La Torre dels Escipions. Recordem va patir una fissura vertical causada per un llamp el passat 20 d’abril. Actualment, el monument està tancat a causa d’aquest fet. Mònica Borrell, directora del MNAT, entitat que gestiona aquest equipament, assegura que “no pateixen per l’estabilitat de la torre i esperen poder recuperar-la en uns mesos”. Borrell ha declarat al programa de Ràdio ciutat de Tarragona, Bon Dia Tarragona, que “la part que més ha patit ha estat la restauració que es va fer l’any 2012”. Aquesta setmana podria sortir l’encàrrec per estudiar les possibles restauracions de l’esquerda i el desplaçament dels carreus superiors. Tot i això, la directora afirma que “durant la setmana que ve el monument podrien retirar-se les tanques”. (escolta-ho)

“L’estiu amb més programació cultural de Tarragona”

PUBLICITAT

L’ajuntament aglutina la programació cultural d’aquest estiu al programa Estiu Tarragona Cultura. Aquest inclou la renovació del Festival d’Estiu Tarragona i dues noves apostes, el cicle de dansa contemporània, el qual serà durant deu dijous al vespre a la tabacalera, i un programa d’activitats familiars que ompliran diferents indrets de la ciutat de Tarragona els dissabtes al matí. nés Solé, consellera de cultura defineix el programa com “un estiu d’intensitat cultural oberta a tots els públics”. Pel que fa al festival d’Estiu comptarà amb 16 actuacions a l’auditori del Camp de Mart que inclouen propostes com Maria Arnal, Suu, Mishima, la Sra Tomasa o Mayumana. La proposta ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats culturals i associacions veïnals. (escolta-ho)

11a edició de la “FIRST LEGO League”

La Universitat Rovira i Virgili celebra enguany en la Fira de Reus, una nova edició de la “FIRST LEGO League”. Un esdeveniment lúdic, formatiu i competitiu on els alumnes presenten un projecte amb el rerefons d’una investigació científica que tindrà lloc el 14 de maig. Un total de 15 escoles participen en aquesta nova edició que torna a la presencialitat. Provenen de les localitats de Santa Oliva, Tarragona, Reus, entre d’altres, amb un total de 300 participants. L’aspecte d’enguany que els alumnes han de treballar és la logística. L’esdeveniment es dividirà en 2 categories. Per una banda, la “Challenge”, format per 21 equips, en les edats compreses entre 10 i 16 anys. I la categoria “Explore”, formada per 30 equips, amb edats de 6 a 9 anys. “És un esdeveniment que dona suport a la gent jove que vol desenvolupar les seves capacitats tecnològiques, científiques i d’innovació” ha recalcat , Laia Sala, sènior mànager, marketing & comunications d’IDIADA. (escolta-ho)

Segueix-nos i subscriu-te a SpotifyIvoox i Apple Podcast.

PUBLICITAT