|Daily| Recuperat patrimoni robat

Tarragona recupera una peça romana robada l’any 1962

El Museu Nacional d’Arqueologia de Tarragona (MNAT) ha recuperat aquest dijous un petit altar romà o arula descobert al Port que va ser robat l’any 1962 en circumstàncies desconegudes. Aquest pertanyia a la pedrera que es va fer servir per construir el port i podria haver format part d’un entorn domèstic, com agraïment al deu Júpiter. Després d’un operatiu de cinc anys la peça torna l’exposició del MNAT i servirà per explicar la història i posar en relleu la conservació del patrimoni. Mònica Borrell, directora del MNAT, estima que “podria ser del segle I o II després de crist” i detalla que “és un reflex de la vida quotidiana de la Tàrraco Romana”. (escolta-ho)

peça romana MNAT

Més de 7 mil llars s’han beneficiat de Càritas a Tarragona durant el 2021

PUBLICITAT

Aquest dijous Càritas Diocesana de Tarragona ha presentat la memòria de l’any 2021. Un total de 17.801 persones han estat beneficiades dins dels més de 40 projectes socials que ofereix Càritas. Respecte al 2019 hi ha hagut un repunt important fins a un 14% més de persones beneficiades. Pel que fa a les persones ateses continua un percentatge alt de dones amb un 67% del total. Respecte a persones d’ajudes beneficiades hi ha un 46% que són infants i joves. En temes econòmics, han rebut més ajudes de particulars i empreses amb un total d’ingressos de més de 2,5 MEUR. Salvador Grané, director de Càritas Diocesana de Tarragona, ha recalcat que, “tenim una societat ferida en temes de cohesió i les persones més vulnerables ho pateixen més”.

L’Ajuntament finalment permetrà a l’AVV del Port celebrar la doble Revetlla

Després que aquest dimecres l’Associació de Veïns del Port va anunciar la cancel·lació de la Revetlla de Sant Joan 2022 a la Plaça dels Carros com a rebuig a la denegació de l’Ajuntament de Tarragona a permetre una segona revetlla enguany al carrer Rebolledo amb el col·lectiu LGTBIQ+ Kuki Friendly Party, el consistori ha reculat i després de reunir-se amb l’entitat veïnal aquest dijous, ha donat llum verda a la celebració de la doble festivitat al barri. En el comunicat l’entitat veïnal assenyalava que ”la dotació pressupostària de l’Ajuntament de Tarragona a totes les edicions de la revetlla de Sant Joan ha estat de zero, només aportant l’escenari i el servei de neteja, fent-se càrrec de tota la resta els organitzadors, donant feina directa a 27 persones, així com indirecta a tots els proveïdors de materials i serveis implicats” i recordant que no és el primer cop que es talla aquest carrer on ja s’hi celebra en el marc de Santa Tecla la KukiTecla amb el col·lectiu KUKI. Aquest, després de dos anys sense poder celebrar-ho, també va rebre la denegació de la celebració de l’orgull “per part de la mateixa Conselleria que vetlla tant per domini públic com pels drets LGTBIQ+” assenyalaven.

Segueix-nos i subscriu-te a SpotifyIvoox i Apple Podcast.

PUBLICITAT