|Daily| Una UCI amb tecnologia punta

Tarragona ja té l’UCI del futur

Aquest dijous es van inaugurar 12 llits d’UCI de tecnologia punta, això suposa l’ús de la intel·ligència artificial. Les obres ja han finalitzat i està previst que es comencin a traslladar els pacients entre la setmana que ve i l’altre, per a finals de maig començar la reforma de l’antiga UCI. Així doncs, cap a l’any 2025 l’objectiu és que hi hagi 34 llits, la nova en té 12. El cost de l’obra ha sigut de cinc milions d’euros, i ara ja s’iniciaran les següents fases. Aquesta instal·lació nova compta amb l’última tecnologia que suposa la inclusió de la intel·ligència artificial. (escolta-ho)

Joan XXIII UCI

Tarragona també tindrà una consulta per “dir la seva” sobre la Monarquia

PUBLICITAT

En diferents poblacions del Camp de Tarragona es durà a terme una consulta popular sobre la monarquia. No tindrà efectes vinculants i es regirà sobre el poder d’exercir un dret democràtic d’expressió, sota la “Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República”. Laura Quiñones, membre de la Plataforma que impulsa la consulta popular, ha esmentat que, “enguany s’ha pogut muntar tota la logística necessària per fer la votació en diferents localitats de l’estat”. (escolta-ho)

La Trono veu néixer a la companyia LaMare amb Swimming Pool

La Sala Trono estrena aquest cap de setmana Swimming Pool, el que suposa el naixement de la companyia Lamare. El text de Juli Disla havia estat originalment escrit en valencià i ha sigut traduït al català central per la companyia. L’obra consta de dues funcions, ja que el text no especificava el gènere ni l’orientació sexual dels personatges, motiu pel qual han jugat amb una parella heterosexual i altra homosexual intercanviant els personatges en cada funció. L’obra aprofundeix en les relacions de parella i en l’heretatge familiar que imprimim en aquestes. La companyia compta amb un component tarragoní, Eloi Duran, qui s’encarrega de la interpretació i l’espai sonor. Joan Negrie, director de la Sala Trono, defensa fer servir el seu espai per apostar pel talent tarragoní que ha hagut de marxar de la ciutat”. (escolta-ho)

Nàstic – Albacete

El Nàstic de Tarragona es veu les cares aquest diumenge contra l’Albacete. Els granes volen tirar d’èpica i aconseguir una molt important victòria per seguir somiant i situar-se a les places de playoff d’ascens. El jugador, Robert Simón, explicava que són conscients que no només depèn d’ells.

Segueix-nos i subscriu-te a SpotifyIvoox i Apple Podcast.

PUBLICITAT