El Concurs de Castells proposa eliminar els temps morts amb les ‘rondes encavalcades’

14_10_05_Diada Diumenge_131_DAVID OLIETE(2)

PUBLICITAT

La XXVI edició del Concurs de Castells cercarà agilitzar la dinàmica a plaça per millorar l’espectacle.

El concurs segons els organitzadors vol reduir sobretot els temps d’espera entre castell i castell i per fer-ho proposarà innovar amb les que es coneixeran com a “rondes encavalcades” Les colles disposaran d’un màxim de 5 minuts per col·locar els segons del seu castell un cop desmuntat el castell de la colla que actuï anteriorment.

El concurs compte aquesta edició amb un pressupost de 400.000 euros i incrementa en un 7% els premis a econòmics a les colles.

Com ja es va fer en la darrera edició es farà en tres dies diferents, el 25 de setembre a Torrembarra i 1 i 2 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona.

Avui s’inicia la seva visita a Tarragona la delegació del CIJM encapçalada pel seu president Amar Addadi i on hi serà també el president del COE, Alejandro Blanco.

Sobre la taula diferents reunions de treball i aquest mateix matí a dos quarts de dotze l’alcalde Ballesteros els explicarà la situació actual dels Jocs de Tarragona2017.

La visita arriba en mig de les negociacions del Palau d’Esports. Un Palau d’Esports on avui també la Generalitat s’ha de pronunciar per saber quina és l’alternativa definitiva.

L’Ajuntament té molt clara quina és per ells la millor opció, la de fer un nou concurs amb més dotació econòmica, com ha explicat el Coordinador General dels Jocs, Javier Vilamayor.

El Govern català des d’Infraestructures.cat ha de ser ara el que mogui peça i expliqui quina és la millor solució per poder fer el pavelló.

D’altra banda aquest matí també els operaris inicien la fase definitiva de la urbanització de l’Anella Mediterrània després que el ple de l’Ajuntamet de Tarragona aprovés per clara majoria tirar endavant aquesta urbanització.

Un ple on es van tornar a veure les postures enrocades dels partidaris dels Jocs i dels que segueixen apostant per la renuncia o la disminució d’aquests.

Els vots favorables dels partits de l’equip de Govern PSC, PP i Unió i els de C’S i CiU van servir per donar el vist-i-plau a la proposta que va veure com ERC s’abstenia i la CUP i ICVEUiA votaven en contra.

Tarragona recuperarà el primer semestre del 2017 la graderia nord del seu Circ Romà.

La prospecció que s’ha fet aquestes darreres dues setmanes ha servit per recuperar la línia de graderies a la part superior del circ on seia el públic i que estava en contacte amb l’antic Fòrum Provincial.

La principal dificultat que s’han trobat els arqueòlegs és la utilització posterior de l’espai com a jardins o horts.

La consellera de Patrimoni Begoña Floria reconeix que la ciutat vol integrar aquest espai per la seva interpretació

La intervenció té un pressupost total de 380.000 euros i ha servit per seguir descobrint un tros més del Circ Romà de Tarragona.

Avui us expliquem una d’aquelles històries de superació personal que ha ajudat a poder superar una malaltia tant dura com un Càncer gràcies a l’esport i no a l’esport quotidià sinó un esport gairebé extrem.
Aquest és el reportatge que ens ha preparat el Jesús Sarmiento.

EL TEMPS

Font AEMET
Font AEMET

Un temps avui marcat per algun núvol o boira matinal i pel vent, un vent que ha d’entrar a mig matí que girarà a mestral i que anirà guanyant força fent baixar les temperatures a les úlimes hores del dia i sobretot de cara a demà on desapareixerà la sensació de primavera.

TEMP MÀXIMA 20 MÍM 11

Foto de portada: Diada de Diumenge a la TAP. David Oliete/Concurs de Castells

 

PUBLICITAT