El cost de l’incivisme a Tarragona i la revitalització de la Tabacalera

PUBLICITAT

Aquest dijous 23 de març destaquem els tres tombs, el cost de l’incivisme a la ciutat i el pla funcional de la Tabacalera.

Tres Tombs

La festivitat de sant Antoni Abat, protector dels animals, torna a la ciutat de nou i aquest dijous es realitzarà la presentació dels Tres Tombs a la ciutat. Per aquells despistats que encara no sàpiguen en què consisteix aquesta festivitat, es tracta com el mateix nom indica, de donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals de tir per l’interior de la població. La presentació tindrà lloc a les 12 de migdia a l’Ajuntament i anirà a càrrec del Conseller de Promoció Econòmica, Francesc Roca; acompanyat del vicepresident del Gremi de Pagesos i autor del cartell anunciador dels Tres Tombs, Pere Salas; el vocal del Gremi i responsable de l’organització tècnica, Jordi Batet, i el col•leccionista de carruatges i col•laborador de la festa, Jordi Rovira.

Cost de l’incivisme a Tarragona

La ciutat pateix constantment actes vandàlics, tant als elements del patrimoni cultural amb pintades, com a altres zones de la ciutat amb els abocadors il·legals o destrosses al mobiliari urbà en diferents punts. El total de tot això és una factura que paguem els mateixos ciutadans i l’Ajuntament, que es donarà a conèixer aquest dijous. Josep Félix Ballesteros comunicarà al consistori en una roda de premsa a quarts de dotze el cost d’aquest incivisme i el que ha suposat durant l’any 2016.

Penúltim entrenament abans del Valladolid

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona ultima els detalls pel xoc d’aquest dissabte a les quatre de la tarda al José Zorrilla. Nova sessió on Juan Merino acabarà de perfilar l’onze grana pel partit contra un Valladolid, reforçat amb una victòria contra l’Alcorcón a domicili i que mira a les zones de playoff d’ascens, només a dos punts. Podreu recuperar l’InfoNàstic d’aquest dimecres amb Sergio Tejera, Manu Barreiro i Marc Busquets, company de La Nova Ràdio, que ens ha parlat dels rumors que senyalen a Natxo González i el situen l’any vinent a Saragossa.

Nous usos de la Tabacalera

L’Ajuntament de Tarragona ja ha engegat les bases del pla funcional de la Tabacalera. La seva redacció sortirà a concurs abans de l’estiu segons han dit des del consistori i estarà redactat a finals d’any. Begoña Floria, consellera de patrimoni de la ciutat, ha explicat que l’objectiu és que la Tabacalera sigui la gran ciutat cultural catalitzadora de la història de Tarragona del passat, present i futur. Així està previst que el Museu de la ciutat es traslladi allí, també el Museu Arqueològic, la Gran Biblioteca de la ciutat, un centre d’interpretació de la Tabacalera, així com un altre de la Tarragona industrial i a més acollirà una ampliació de l’Arxiu municipal. Pel que fa al Mòdul 6 des del consistori han anunciat que també sortirà a concurs públic perquè pugui ser un espai autogestionat, però que si la Plataforma Oppida vol optar a ell, s’haurà de regularitzar com associació.

FOTO: tarragona.cat

PUBLICITAT