La CUP denuncia l’estat del patrimoni amb la campanya TARRACO MORTA

IMATGE CUP

PUBLICITAT

Immersos en el Festival Tarraco Viva, el grup municipal de la CUP ha presentat una campanya amb el nom de TARRACO MORTA, que pretén denunciar les mancances de gestió en el patrimoni de la ciutat, en cap cas segons ha dit la formació, malmetre contra el festival que es celebra durant aquestes dues setmanes a la ciutat.


El 2014 el grup municipal ja va engegar una campanya de denuncia anomenada GR, Grans Runes i l’actual pretén ser una continuació d’aquesta. Mitjançant tríptics que repartiran pels carrers de la ciutat, intentaran donar a conèixer l’estat de degradació en la qual es troben monuments romans o jaciments com El Teatre, El Fòrum de la Colònia, La Necròpolis, Les Coves del Llorito i la Trama Urbana. A banda, el grup municipal presentarà una moció a plenari per demanar els fets que intenta denunciar la campanya TARRACO MORTA i que des del consistori es doni la mateixa importància i valor a tots els monuments.

Tarragona també ha volgut ser partícip en el dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, i ho ha fet amb la lectura d’un manifest a les escales de l’Ajuntament de Tarragona en un acte que ha concentrat prop de trenta persones. Diferents portaveus dels grups municipals i l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros han presenciat l’acte, que segueix demanant la igualtat i la no discriminació dels gais, lesbianes, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

I seguim parlant de cultura, perquè Tarragona organitza aquest dissabte 21 de maig una activitat col·lectiva dels principals espais culturals de la ciutat en motiu de La Nit dels Museus.

Cada any segueix un eix temàtic i enguany sota el nom de “El Viatge a la constel·lació Museu”; es proposa un itinerari nocturn que s’estructura a partir d’un concepte comú que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions participants i on cada centre aporta una peça de la seva col·lecció.

En aquesta tercera edició, es proposa fer un viatge per descobrir un element que ens envolta en la nostra quotidianitat, ens identifica com a membres d’una societat lligada a un territori i defineix els nostres horitzons culturals, com és el paisatge.

I un apunt referent al nou horari del Mercat Central que ha aixecat polseguera aquestes últimes setmanes. En un comunicat, la presidenta d’ESPIMSA i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha tornat a ratificar que s’ha de mantenir l’horari d’obertura, tal com s’havia previst en el Reglament del Mercat Central de Tarragona, i que contempla l’obertura al públic com a mínim de 9 de matí a 20 h de la tarda. El comunicat també destaca que el reglament ja contempla que les parades de peix fresc i marisc, puguin tancar al públic els dilluns.

A més, Elvira Ferrando, recorda que el 20 de febrer del 2015, en el Plenari de l’Ajuntament, es va aprovar inicialment el Reglament en el qual van intervenir els serveis municipals, Espimsa, i els representants dels paradistes formant la Comissió Negociadora i que el Reglament va estar exposat al públic durant 30 dies i no es va presentar cap al·legació que fes referència al nou horari.

 

APUNT

Seguim amb les activitats de les quals es pot gaudir aquests dies en el marc del Tarraco Viva. Aquest dimecres us apropem el film ‘Els vaixells cosits de Kerala’ a partir de dos quarts de nou del vespre a l’Antiga Audiència. El film parla dels primers vaixells de taules cosides que es van construir a Egipte, fa 4.500 anys, amb aquesta tècnica que com per exemple, va permetre construir el vaixell solar del faraó Kheops, un navili de 43,50 metres d’eslora.

 

PUBLICITAT