Diàlegs i tornada als orígens per una nova edició de Tarraco Viva

1050870718rlm_pmtt_tarraco_viva_22_bx

PUBLICITAT

El Festival Tarraco Viva recupera el seu format habitual després de l’ampliació de l’última edició en motiu de la celebració del bimil·lenari d’August.

L’emperador seguirà present en l’edició d’enguany i de fet el Festival proposa destacar el llegat que va deixar August en coses aplicables encara avui a la societat.

El Festival es vol apropar també a la vida de la Tarraco romana amb diferents diàlegs entre personatges de l’època que ajudaran a transportar al visitant a fa 2000 anys.

Tarraco Viva tindrà més de 400 activitats que es faran en diferents espais la majoria d’ells propis de l’època Romana més el palau de congressos com a espai multifuncional com ha explicat el director de Tarraco Viva, Magí Seritjol. L’Ajuntament calcula que l’impacte econòmic de Tarraco Viva frega els tres milions d’euros durant les dues setmanes que dura el Festival.

El pressupost d’aquest any és de 340.000 euros i s’espera la presència de turistes majoritàriament catalans però també espanyols, francesos, italians, alemanys i fins i tot públic de la costa est dels estats units.

Tarraco Viva omplirà Tarragona del 4 al 17 de maig

Ara Tarragona ja ha presentat un nou recurs a la Junta Electoral per la col·lecció de cromos d’Albert Abelló.

Tot i que la junta ha donat llum verda als cromos el partit municipalista insisteix a demostrar que és un acte il·lícit de campanya.

Des de CiU i mitjanant un comunicat, Albert Abelló, ha enviat un missatge clar dient que l’àlbum compleix tots els paràmetres de la llei electoral i que estan tranquils.

Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC) es proposa fer de la Part Baixa un espai singular de Tarragona, aprofitant la seva arqueologia, els equipaments i fent sinergies amb el Serrallo i el Port.

D’altra banda la CUP a Tarragona ha presentat una proposta per a limitar els sous dels regidors municipals. Segons la CUP els càrrecs electes haurien de cobrar màxim de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. És a dir, un màxim de 1.612 €. També demanarà la total transparència dels consells d’administració i que no es cobrin les actuals retribucions.

La CUP, veu complicat que s’aprovin aquestes mesures però es compromet a cobrar aquestes quantitats, com a màxim. En el cas de la candidata de la CUP, Laia Estrada, s’autolimitarà el sou a 1.200€ nets, ja que no té càrregues familiars.

La 37ena edició del Premi Dow ha servit per a tornar a ficar sobre la taula les reivindicacions històriques del sector químic tarragoní en l’àmbit de les infraestructures.

Cossetània ha presentat les seves novetats de cara a aquest pròxim Sant Jordi. En total són 180 propostes amb un ampli ventall de novetats d’autors del territori. Destaquen ‘Ens farem humans?’ de l’arqueòleg Eudald Carbonell i Policarp Hortolà, o ‘Mites per a una nació’ de Magí Sunyer -editat per Eumo Editorial.

Precisament la incorporació d’Eumo editorial també és una de les novetats que ha presentat l’editorial vallenca per aquest any. Eumo se suma així a la unió entre Angle I Cossetània ja existent fins ara. .

Pel que fa al temps dia amb possibilitat de ruixats dispersos fins ben entrada la tarda on les clarianes que es podran veure tot el dia aniran guanyant terreny.

Les temperatures màximes baixaran uns 2 graus i les mínimes amb el cel tapat poden pujar també uns 2 graus.

TEMP: 21 MAX 13 Mím

Foto portada:TarragonaTurisme

 

PUBLICITAT