Divuit dels vint-i-set consellers de l’Ajuntament de Tarragona diuen adéu

20150610_123852

PUBLICITAT

Ho han fet amb diferents discursos la majoria recordant la bona sintonia existent aquests darrers quatre anys entre gran part del consistori.

Ha estat un darrer plenari especial pel grup municipal de CiU on tots els seus representants al consistori han plegat.

La fins ara portaveu convergent a l’emicicle, Victòria Forns, ha parlat del seu futur i del nou espai que confia trobar a partir d’ara.

També set regidors socialistes marxen. Els noms més destacats els de Carme Crespo, Xavier Tarrés, Pat Anton o Carles Castillo.

Un Castillo que ha volgut marxar enviant un missatge clar cap el seu partit.

Als 7 regidors convergents i als 7 socialistes cal sumar-hi també quatre regidors populars que abandonen l’Ajuntament.

Ballesteros ha parlat d’amics quan s’ha referit als divuit consellers que pleguen.

L’alcalde ha assegurat que té assumit que iniciarà mandat amb majoria relativa i que tocarà reagrupar àrees per poder comprimir conselleries a causa de tenir només nou regidors a l’equip de govern.

Aquest dissabte es constitueix el nou consistori amb divuit cares noves i tres partits més dels que fins ara han tingut representació a l’Ajuntament.

L’Hospital Joan XXIII aplica una nova tècnica amb els nounats amb manca d’oxigen i sang al cervell per poder tractar a aquests a Tarragona i no haver de traslladar als nadons a Barcelona.

Es fa mitjançant la hipotèrmia terapèutica que és una tècnica que consisteix a baixar la temperatura del nen o nena als 33 graus i mantenir-la així durant 72 hores per reduir el nombre de cèl·lules mortes i aconseguir que les supervivents visquin amb millors condicions. D’aquesta manera es minimitzen les possibilitats de lesions dels infants i augmenta l’esperança de què el nadó visqui una vida sense cap tipus de discapacitat.

Si us heu trobat a Blanca Portillo o José Coronado passejant per la Rambla amb molta aspectació és perquè la cineasta catalana Mar Targarona està gravant la seva pel·lícula secuestro. El film que es centrarà a Barcelona enregistre aquests dies algunes escenes al tram central de la Rambla i al banc d’Espanya.

Pel que fa el temps. Dia rufol, tapat i que acabarà amb pluges i tempestes. Les tempestes poden ser violentes a última hora del dia. Seguirà fent calor tot i que en el moment que descarregui baixaran les temperatures.

TEMP MÀX 28 MIN 18

 

 

PUBLICITAT