El cas de les pròtesis de Traiber esquitxa també metges tarragonins

CWV6eabW4AE57JH

PUBLICITAT

Comissions, pagaments amb sobres, viatges i altres regals és el que segons la investigació oberta i sempre suposadament rebien uns 47 metges de tot l’Estat per treballar amb les pròtesis defectuoses de l’empresa de Reus Traiber.

Un cas que va sortir com una peça separada més del cas Innova, la 4 de fet i que s’ha convertit ara mateix en un autèntic escàndol mèdic.

De fet el jutge segons hem pogut llegir amb el que han publicat els companys Roger Segura i Anna Mayor a l’ACN, investiga el cas per suposats delictes de prevaricació, blanqueig, malversació, estafa o tràfic d’influències.

Segons l’informe que ha sortit a la llum un cop aixecat el secret de sumari es pot llegir textualment que alguns metges cobraven comissions il·legals per fer servir les peces de Traiber per “mantenir la boca tancada” si veien que la pròtesi estava malament.

A Tarragona el cas arriba amb l’acusació directa a dos metges que haurien operat el maig del 2014 a l’Hospital de Santa Tecla a un pacient per extreure una peça defectuosa de Traiber sense comunicar-ho a cap autoritat competent i dos metges més que haurien operat a l’hospital Joan XXIII.

Un camió bolcat talla durant més de 12h l’A7 a l’alçada de les Gavarres i provoca un autèntica caos de circulació a la circumval·lació de Tarragona i a la T11.

El camió va quedar creuat als dos carrils en sentit valència però la càrrega, ampolles de vidre, van omplir també l’autovia en direcció Barcelona.

Durant tot el dia s’han desviat els vehicles de l’A7 per la rotonda de la T11 i això ha provocat llargues cues de cotxes a les dues carreteres que acumulen més volum de trànsit de Tarragona.

L’operació per la retirada del camió i de la càrrega no ha estat senzilla i s’ha fet de nit quan el volum de trànsit és molt menor.

Segons llegim a l’ACN, en la reunió entre representants de l’empresa a Catalunya i treballadors, els informes que es van presentar demostrarien la viabilitat econòmic i productiva de la planta que la multinacional alemanya vol tancar a Tarragona.

Els treballadors ara segueix pendents de les notícies que arribin des d’Alemanya i dels moviments que puguin fer les institucions com l’Ajuntament de Tarragona o la Generalitat per intentar evitar el tancament d’aquest centre de producció.

L’home fort d’Unió a Tarragona, Martí Barberà, ha tret la destral de forma calmada per carregar contra el paper de convergència i en especial del cap local Jordi Sendra.

Barberà ha estat contundent en criticar l’actitud dels convergents a Tarragona i obre la porta al possible trencament de la coalició a l’Ajuntament,

El divorci entre Convergència i Unió ha deixat només els Ajuntaments com únic reducte de la coalició.

Precisament l’Ajuntament de Tarragona presentarà aquest migdia els pressupostos per aquest pròxim 2016. Uns pressupostos que s’han de debatre el proper 28 de desembre en la darrera sessió plenària de l’any.

Aquest vespre s’estrena la nova entrega d’Star Wars. Serà a partir de les 12 de la nit quan s’estreni el VII capítol de la saga. “El despertar de la Força” arribarà a l’Ocine les Gavarres on es podrà veure a les 16 sales del cinema i en diferents formats com va explicar en una entrevista a aquesta casa el responsable dels cinemes. Josep Eduard.

S’han venut unes 2.000 entrades de forma anticipada per veure la pel·lícula aquests dies.

Estem a una setmana mal contada per nadal i el Jesús Sarmiento ha volgut copsar d’a prop el termòmetre del comerç tarragoní i per això ha entrevistat a Patrícia Anton. Una entrevista que podreu escoltar sencera també a minuts de ràdio.

Finalment les excavacions que s’han realitzat els darrers mesos al costat del claustre de la Catedral de Tarragona han donat els seus fruïts. L’ICAC ha fet un comunicat oficial on s’explica que s’ha pogut confirmar l’existència d’una petita capella lateral, un exedra, en un dels vèrtex de l’actual claustre.

Els estudis realitzats pels arqueòlegs apuntaven aquesta possibilitat després de la troballa de les restes de l’antic Temple d’August.

Les exedres serien petites capelles en aquest cas de 25m2 dedicades a alguns deus romans.

EL TEMPS

Temps monòton i sense canvis amb alguns núvols més que han de guanyar protagonisme les pròximes jornades per acabar deixant alguna gotellada de cara al cap de setmana.

Les temperatures màximes baixen lleugerament i les mínimes pugen.

No farà tan fred al matí i al vespre i en canvi es frenaran els termòmetres al migdia.

TEMP MÀXIMA 17 MÍM 9

 

 

PUBLICITAT